Hogyan tudnám tanulni a történelmet hatásosan?
Érettségizni fogok és bukásra állok történelemből. Amúgy jó tanuló vagyok, soha az életben nem kerültem ilyen helyzetbe. Tanulok rá sokat de mire az óra lesz elfelejtem az anyagot és a dolgozataim 1.sek lesznek
Pénteken még írok tz-t ami ha 5 akkor megvan a 2 hogyan tudnám hatékonyan megtanulni??
Nem tudom mit tanulhattok, már nem emlékszem, talán II. Vh? Ha igen, akkor csinálj egy táblázatot, hogy melyik évben melyik frontvonalon mi történt, így sokkal jobban átlátod majd a helyzetet évenként is, meg folyamatában is. Ha kiszínezed mondjuk a sorokat vagy az oszlopokat, még könnyebb lesz megjegyezned. Ha nem ezt tanuljátok már, akkor próbálj rajzolni egy folyamatábrát a történtekből, pl. pistike lement a boltba -->anyukája megijedt mert eltűnt--> pistike büntetést kapott, mikor hazaért.
Ha az évszámokkal van baj (nem tudom használhattok-e atlaszt), akkor írd fel kis cetlik egyik oldalára az évet, a másikra az eseményt, és találomra húzd fel őket. Egy kalappal péntekre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!