Hogy kezdjem el képezni magam, hogy eltudjak érni valamit az életbe?

Figyelt kérdés
A családom pénzügyi helyzete eléggé silány, mondhatni nincs is! Tudom, hogy képes vagyok jó tanuló lenni és Sokra szeretném vinni magam.. De egyszerűen nem tudom mit csináljak! Általános iskolába közepes és jó közt volt az átlagom.. Középiskola 1. évébe pedig 2,82 es átlagot sikeredett össze hoznom! Ez eléggé szánalmasan hangzik, de csak azért ilyenek a jegyeim mert lusta voltam! Bármit képes vagyok megtanulni, ha koncentrálok... De nem is ez a lényeg, nincs semmilyen nyelv a zsebembe.. 5 évig tanultam németet, de alacsony óraszámba 4es voltam belőle mindig is, de már semmire sem emlékszek! Tavaly szeptemberbe kezdtem el az angolt! Szóval most azt tanulom.. Kérlek segítsetek! Természetesen elkezdek tanulni felhozom az átlagom 4esre, de nem tudom mit kezdjek magammal! Ügyvitel tagozaton vagyok, maradjak érettségi után a képzésen vagy mennyek Főiskolára/Egyetemre ha felvesznek? Egyáltalán gondolkodhatok ilyesmibe mint Egyetem? Ha 10.-től kezdve 4es átlagom lenne felvennének?
2009. aug. 18. 22:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Elözö vagyok, nem az átlagod számít hanem müszaki vagy mérnöki vonalon a reáltárgyak pl matek fizika kémia biosz

Humán vonalon mint pl: jog, államigazgatás, politika, pedig a magyar történelem

Müvészeti vonalon pedig a müvészeti tárgyak plusz a magyar és a töri plusz nem kevés tehetség is kell..

Döntsd el milyen vonalon akarsz elindulni aztán azokra kezdjél erősíteni!!

A többi csak tölteléktárgy vagy a felvételinél nem feltétlenül számít ha jó vagy belöle... Én is jó voltam fizikából meg angolból, mégse vettek fel jogra mert a törim meg a magyarom elég silány volt...

Műszaki irányba meg azért nem mentem mert matekbol 2 es voltam meg már az elején sikerült velem megutáltatni a tárgyat..

De sebaj nekifutok még1x..

2009. aug. 19. 19:31
 12/19 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat! :)
2009. aug. 20. 18:53
 13/19 anonim ***** válasza:

én a 9- 10 osztályban végig kettes voltam, állandóan piáltam, volt hogy narkóztam is. Lány létemre keményen meg volt a hirnevem a sulimba. Matekból majdnem meg is buktam, 10. évvégén pedig kiiakartak rugni. 11dikben már jeles voltam, és 12dikben, emeltszinteztem, és letettem két középfokút. Jah, és felvettek az eltére. Szóval ha szimplán lusta vagy, még bármi lehet, csak kezdj el keményen tanulni. Rajtam pl nagyon sokat segitett az, hogy a 10osztály utáni nyarat végigdolgoztam, és végre megtanultam mi az a kötelesség:), munka, felelőség, ilyenek...

Négyes átlaggal egyébként felvesznek sok helyre, menj emeltszintre amiből jó vagy, és tegyél le legalább 1 nyelvvizsgát. Csak tanulj, még nem késő.

2009. aug. 24. 20:56
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igaza van az előttem szólóknak,a 4es átlag édeskevés......viszont, ha elég kitartó vagy, teheted azt is amit én is csináltam.

4,6os átlaggal érettségiztem nem most, hanem egy évvel előtte, ez már persze nem volt elég a felvételimhez, ami először elkeserített.

Kihagytam egy évet, elmentem dolgozni (azt hittem, könnyen találok majd munkát az érettségimmel, meg egy középfokú angol nyelvvizsgával...) tévedtem.

bazi nehéz volt, és most is elég tetü munkám van.....(call centerben dolgozom, igen tom ciki, de sztem a semmittevésnél nem lehet cikibb az, ha valaki becsületesen dolgozik)

idén jelentkeztem ismét.....de most LEVELEZŐRE, ez azért nagyon jó, mert emellett lehet dolgozni!

így el tudom tartani magam, a tandíjra is futja, és lazán felvettek a Corvinus GTKjára, aminek azért örülök, mert abban amit tanulni szerettem vna (HR) ez a suli a legjobb az egész országban.

Munkahelyen szereztem ismerősöket, és valószínűleg egy idő után megcsíphetek egy HR asszisztensi állást, még az egyetem alatt!

Magyarán: a legjobb suliba járhatok, több tapasztalatot szerezhetek a nappalisoknál, és nemhogy a tandíjat nem kell a családommal fizettetnem, még segíteni is tudom őket!

annyi hogy persze dolgozni kell....keményen.

nem ez a legkönnyebb út, de ha rosszul álltok anyagilag, de képezni szeretnéd magad, és persze elég kitartó vagy, ez a legjobb szerintem!

2009. aug. 24. 22:16
 15/19 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon sokat segítetek! :) Köszönöm!
2009. aug. 25. 13:27
 16/19 anonim ***** válasza:

22:16

Miért nem veszed fel a diákhitelt??

Ha már megvan a felvételid akkor igényelheted, hidd el megéri mert nem biztos hogy a call centeres melódból elég összejön majd a tandíjra..

Valamiből élni is kell meg különtanárokra költeni ha valami nem megy!! Plusz egy pótvizsga sem 2 forint!

2009. aug. 26. 23:12
 17/19 anonim ***** válasza:
szerintem inkább ne biztasd a diákhitelre, ha nem muszáj neki. azt sem ingyen osztogatják...
2009. aug. 26. 23:32
 18/19 anonim ***** válasza:

22:16 vagyok, szerintem elég rossz feltételek vannak. most még szüleimnél lakom, úgyhogy rezsi + kaja ingyen van, mert azt mondták h ha már mással nem tudnak támogatni, legalább ezzel, így félre tudom tenni a fizetésem nagy részét és inkább lakom itthon 19 évesen és dolgozom, minthogy majd huszonévesen ne tudjak saját lábra állni a diákhitel miatt :S (elköltözni stb.)

Am elég rá, már kiszámoltam. Eddig nem annyira spóroltam, de a fele kb már megvan annak, ami kell, és ha kicsit kevesebbet költök, akkor február környékére meglesz az egész.....utána vagy keresek olyat ami szakmailag is jó, vagy vmi 4 órásat v valamilyen diákmunkát, abból meglesz a zsebpénz, a bankban meg ott csücsül majd a tandíjra szánt összeg :)

Tudom elég kicsavart a gondolatmenetem, remélem, menni fog ez az egész :S

2009. aug. 27. 21:09
 19/19 A kérdező kommentje:

Amúgy szerintem is nagy hülyeség a diákhitel.. Most őszintén... 19 évesen mire kell olyan sokat költeni?? Otthon élsz a szüleid kajáltatnak stb.. És ha elmész dolgozni annak a pénznek akár a 100%-át is elrakhatnád, de legyünk reálisak ha csak az 50-60%át elrakod az is mekkora haszon már..

De persze nem árt ha beszálsz az otthoni kasszába.. Mert azért mégsem lehet mindent elvárni a szülőktől!!

2009. aug. 29. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!