Hogy kezdjem el képezni magam, hogy eltudjak érni valamit az életbe?

Figyelt kérdés
A családom pénzügyi helyzete eléggé silány, mondhatni nincs is! Tudom, hogy képes vagyok jó tanuló lenni és Sokra szeretném vinni magam.. De egyszerűen nem tudom mit csináljak! Általános iskolába közepes és jó közt volt az átlagom.. Középiskola 1. évébe pedig 2,82 es átlagot sikeredett össze hoznom! Ez eléggé szánalmasan hangzik, de csak azért ilyenek a jegyeim mert lusta voltam! Bármit képes vagyok megtanulni, ha koncentrálok... De nem is ez a lényeg, nincs semmilyen nyelv a zsebembe.. 5 évig tanultam németet, de alacsony óraszámba 4es voltam belőle mindig is, de már semmire sem emlékszek! Tavaly szeptemberbe kezdtem el az angolt! Szóval most azt tanulom.. Kérlek segítsetek! Természetesen elkezdek tanulni felhozom az átlagom 4esre, de nem tudom mit kezdjek magammal! Ügyvitel tagozaton vagyok, maradjak érettségi után a képzésen vagy mennyek Főiskolára/Egyetemre ha felvesznek? Egyáltalán gondolkodhatok ilyesmibe mint Egyetem? Ha 10.-től kezdve 4es átlagom lenne felvennének?
2009. aug. 18. 22:17
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Azt akartam mondani a családi kasszával kapcsolatban, hogy csak ösztöndíjjal tudnék bárhova is elmenni.. És ezért nincs sok esély arra, hogy felvegyenek egyetemre.. ÉS egyáltalán melyik éveket számítják bele? Úgy hallottam, hogy csak a középiskola utolsó 2 évét és az érettségit nézik.. Ez igaz?
2009. aug. 18. 22:22
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csak az utolsó két év számít és az érettségi. A nyelvre és a számtechre hajts rá, ez az alap. Amúgy az anyagi boldoguláshoz nem kell feltétlenül egyetem, egy jó szakmával is tudsz keresni, hamarabb.
2009. aug. 18. 22:30
 3/19 A kérdező kommentje:

Mint például?

Karriert szeretnék csinálni! Azt akarom, hogy mire nekem gyerekeim lesznek a kezemben legyen egy anyagi támasz és egy jó munka, nem akarom, hogy a gyerekeim nélkülözésbe éljenek mint én! Ezt már elhatároztam! Csak a célt kell kitűznöm, ami nincs meg és szeretném, hogy minél hamarabb meglegyen! Ajánlanátok (akik kielégítő összeget keresnek, és még ívelhet felfele a szakmájuk) Iskolákat, szakokat, végzettséget bármit, amire ti jártatok??

2009. aug. 18. 22:35
 4/19 anonim válasza:
51%

A 4-es édeskevés a mostani rendszerben. A húgom 4-esnél jobb volt és már évek óta nem veszik fel sehová.. Törekedj az 5-ösre, abból baj nem lesz.

Legjobban a mérnöki diplomákkal lehet keresni, de ha számvitelt tanulsz és szerzel egy mérlegképes könyvelőit hozzá, akkor is viszonylag jól fogsz keresni.

A nyelveket tanuld amennyire csak bírod, ha egy középfok körüli szintre eljutsz 12. végére már könnyebb dolgod lesz. Nem a nyelvvizsga számít, hanem az, hogy tudd használni a nyelvet.

Jó ha tudod, hogy a diplomához főiskolán legalább 1 nyelvből kell középfokú nyelvvizsga (általában szakmai), egyetemeken tudtommal egy felsőfok és egy másik nyelvből középfok, vagy két középfokú szakmai. (de ez nem 100%)

2009. aug. 18. 22:55
 5/19 anonim válasza:
67%

Előző vagyok..

Elfelejtettem mondani, hogy ha pénzügy-számvitel érdekel, akkor a PSZF a legjobb (most már a BGF része).

2009. aug. 18. 22:57
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

egyetemen is elég egy középfokú.

vagyis mostmár bsc/ba, és msc/ma, de a mesterhez is elég egy középfokú legtöbb helyen.

2009. aug. 18. 23:11
 7/19 A kérdező kommentje:
Igazából annyira nem vonz ez a terület.. Csak ide vettek fel, mivel 4es voltam felsőbe matekból.. Csakhogy itt középsuliba évvégén majdnem megbuktatott a matektanár.. épp, hogy átmentem.. Szimplán szánalmasnak nevezett.. De hát nem tehetek róla, ahogy ő magyaráz semmit nem értek meg! Persze össze szedem magam, mert tudom, hogy sikerülni fog, de azért a könyvelői címért nem tenném tűzbe a kezem..
2009. aug. 18. 23:15
 8/19 A kérdező kommentje:
Mester képzésen elég egy középszintű nyelvvizsga? :O
2009. aug. 18. 23:16
 9/19 anonim válasza:
100%

22:57-es vagyok

Megnyugtatásképp mondom, hogy a számviteles sulikban nem sok köze van a mateknak a középiskolás matekhoz. Ha képes vagy megoldani egy 1 ismeretlenes egyenletet, akkor meg fogod tudni tanulni a fősulis matekot is. Mérnökin már kicsit húzósabb a dolog, ott azért vágni kell az ilyesmit, főleg a szögfüggvényes, logaritmikus egyenletek kerülnek elő. De úgyis felelevenítenek mindent, meg leadják a tananyagot rendesen. Mindenesetre arra számolj, hogy a felsőoktatásban nem fognak millió feladatot gyakoroltatni semmiből. Meg kell tanulni az órán hallottak és a példafeladatok alapján önállóan gyakorolni, dolgozni.

Egyébként a könyveléshez nem matek tudás kell, hanem ép ész és logika. Minimális a számolgatnivaló. Ha megérted, hogy mit miért csinálsz, akkor menni fog. Ott is a való életből vett dolgokkal foglalkoznak. :)

2009. aug. 19. 11:01
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell kökemény "matekos" irányokat választanod ha nincs hozzá tehetséged!!

Ha rágyursz a magyarra meg a történelemre egy jó gimiben akkor mehetsz jogi egyetemre is és lehetsz jogász vagy ügyvéd !

A pénz miatt meg ne aggódj mert van diákhitel, csak le kell tenni egy sikeres felvételit és félévente akár többszázezer ft ot is igényelhetsz amit majd aztán a fizetésedböl vonnak ha munkába állsz vagy ha olyan jó állást kapsz akár egyben is visszafizetheted ahogy tetszik..

2009. aug. 19. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!