Hogy kezdjem el képezni magam, hogy eltudjak érni valamit az életbe?
Mint például?
Karriert szeretnék csinálni! Azt akarom, hogy mire nekem gyerekeim lesznek a kezemben legyen egy anyagi támasz és egy jó munka, nem akarom, hogy a gyerekeim nélkülözésbe éljenek mint én! Ezt már elhatároztam! Csak a célt kell kitűznöm, ami nincs meg és szeretném, hogy minél hamarabb meglegyen! Ajánlanátok (akik kielégítő összeget keresnek, és még ívelhet felfele a szakmájuk) Iskolákat, szakokat, végzettséget bármit, amire ti jártatok??
A 4-es édeskevés a mostani rendszerben. A húgom 4-esnél jobb volt és már évek óta nem veszik fel sehová.. Törekedj az 5-ösre, abból baj nem lesz.
Legjobban a mérnöki diplomákkal lehet keresni, de ha számvitelt tanulsz és szerzel egy mérlegképes könyvelőit hozzá, akkor is viszonylag jól fogsz keresni.
A nyelveket tanuld amennyire csak bírod, ha egy középfok körüli szintre eljutsz 12. végére már könnyebb dolgod lesz. Nem a nyelvvizsga számít, hanem az, hogy tudd használni a nyelvet.
Jó ha tudod, hogy a diplomához főiskolán legalább 1 nyelvből kell középfokú nyelvvizsga (általában szakmai), egyetemeken tudtommal egy felsőfok és egy másik nyelvből középfok, vagy két középfokú szakmai. (de ez nem 100%)
Előző vagyok..
Elfelejtettem mondani, hogy ha pénzügy-számvitel érdekel, akkor a PSZF a legjobb (most már a BGF része).
egyetemen is elég egy középfokú.
vagyis mostmár bsc/ba, és msc/ma, de a mesterhez is elég egy középfokú legtöbb helyen.
22:57-es vagyok
Megnyugtatásképp mondom, hogy a számviteles sulikban nem sok köze van a mateknak a középiskolás matekhoz. Ha képes vagy megoldani egy 1 ismeretlenes egyenletet, akkor meg fogod tudni tanulni a fősulis matekot is. Mérnökin már kicsit húzósabb a dolog, ott azért vágni kell az ilyesmit, főleg a szögfüggvényes, logaritmikus egyenletek kerülnek elő. De úgyis felelevenítenek mindent, meg leadják a tananyagot rendesen. Mindenesetre arra számolj, hogy a felsőoktatásban nem fognak millió feladatot gyakoroltatni semmiből. Meg kell tanulni az órán hallottak és a példafeladatok alapján önállóan gyakorolni, dolgozni.
Egyébként a könyveléshez nem matek tudás kell, hanem ép ész és logika. Minimális a számolgatnivaló. Ha megérted, hogy mit miért csinálsz, akkor menni fog. Ott is a való életből vett dolgokkal foglalkoznak. :)
Nem feltétlenül kell kökemény "matekos" irányokat választanod ha nincs hozzá tehetséged!!
Ha rágyursz a magyarra meg a történelemre egy jó gimiben akkor mehetsz jogi egyetemre is és lehetsz jogász vagy ügyvéd !
A pénz miatt meg ne aggódj mert van diákhitel, csak le kell tenni egy sikeres felvételit és félévente akár többszázezer ft ot is igényelhetsz amit majd aztán a fizetésedböl vonnak ha munkába állsz vagy ha olyan jó állást kapsz akár egyben is visszafizetheted ahogy tetszik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!