Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Környezettan BSc diplomával...

Környezettan BSc diplomával jelentkezhetek Környezetmérnök MSc-re?

Figyelt kérdés

Sikerülhet a kreditátviteli bizottsággal annyi kreditet elfogadtattni, amennyi szükséges, hogy elkezdhessem? A természettudományos és gazdasági, humán ismeretek tuti meglennének, a szakmaival lennének gondok, de az előző kettőből a kötelező 30 elvileg meglehetne és akkor kiegészítő képzéssel elkezdhetném. Vagy nem?

Van valakinek tapasztalata, vagy hallottatok már ilyenről, hogy valaki így csinálta?

2012. dec. 2. 14:26
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
100 %, a környezetkutató egy vicc, most is ez szerepel a diplomámban, mint végzettség a nullával egyenértékű, eszem ágában sincs ezen a vonalon további két évet elpocsékolni. Oda, ahol én szeretnék dolgozni csak MÉRNÖK diplomával lehet bekerülni. Azért mennék inkább az MSC-re, mert még vannak államilag támogatott féléveim, viszont ha újrakezdenék egy BSc-t az már teljes egészében fizetős lenne.
2012. dec. 18. 09:38
 12/17 anonim ***** válasza:

Ja... az államilag támogatott félévekre nem gondoltam. Én valószínűleg még egy BSs-t fogok végezni levelezőn KFC vagy Tesco mellett.

Mindegy, szóval bocsánat, erre tényleg nem gondoltam, már az állami dologra.

Én csak azért szólok, mert tényleg benne vagyok a dolgokban. A környezetmérnök szakról jót nem tudnék mondani és nem is nagyon hallani. Aki jót mond róla, vagy nincs benne a dolgokban, vagy ha benne van, MÉG naiv.

2012. dec. 18. 12:20
 13/17 A kérdező kommentje:
Figyi, nem tudom mennyire nézed az álláshirdetéseket, de a környezetvédelmi állásoknál 99%-ban környezetmérnöki vagy valamilyen egyéb mérnöki végzettség szükséges. Természetesen egyéb kompetenciák mellett. Nekem csak azért kell, mert elegem van, hogy folyton érvénytelenné nyilvánítják a pályázatom csak azért mert nincs műszaki végzettségem. Tudom, hogy a környezetmérnök fikarcnyival sem ér többet, mint a környezetkutató, volt olyan km szakos ismerősöm, akinek én magyaráztam el, hogy hogyan működik egy szennyvíztelep, de ő műszaki...
2012. dec. 18. 14:41
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez azért már gáz. :/

De ő is buta, érdektelen vagy tényleg a képzés ilyen ratyi? :D

2012. dec. 18. 14:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Újra itt vagyok. :D De ez az infó lehet előre lendít Téged, de komolyan.

Jöttek át környezettan BSc-ről, asszem 3 félév után környezetmérnök BSc-re páran hozzánk, és azt hiszem, már csak 1 évük van a diplomáig. Tavaly félévkor jöttek át. Szóval ilyen sok tárgyat elfogadtathattak, tulajdonképpen 7 félévet tanulnak, nem vesztettek évet.

Tehát elég nagy lehet az átfedés, ha ez így van, akkor nem szívnál sokat az MSc-n.

2012. dec. 27. 21:24
 16/17 anonim válasza:
Nem tudom mennyire aktuális még, de hátha segít: én pl. környezettan-földrajz tanári szak után mentem Környezetmérnök MSc-re. 8 plusz tárgyat kellett megcsinálni kreditpótlásban az első két félévben. Teljesíthető volt és ami a lényeg, hogy: át lehet menni, sőt menj is.
2013. márc. 22. 17:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha még nézi valaki:

Amúgy ezzel az egésszel mentek valamire??

Bárkinek is sikerült mennie valamire?

2013. dec. 10. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!