Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik iskola lenne ideálisabb...

Melyik iskola lenne ideálisabb szakközép vagy gimnázium? (többi lent)

Figyelt kérdés
Kecskeméten 2 iskola között nem tudok dönteni a Katona József gimnázium és az Áfeosz kereskedelmi és közgazdasági szakközép suli között. a szakközépen pont olyan van amit szeretnék tanulni kereskedelmi marketing meg ott kéttannyelvűbe mennék ha felvesznek és még lenne egy közép vagy egy felső fokú nyelvvizsgám mert ott elég magas szintű a nyelvoktatás. de halottam hogy a gimibe megyek akkor ugye ott erősebb a képzés és jobban járok mert erősebb egyetemre vagy főiskolára tudok menni. szóval nem tudom nagyon.:/ most az átlagom jelenleg: 4,85. segítsetek kérlek!!
2012. nov. 25. 16:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Szia! A sulikat konkrétan igyan nem ismerem, de az egyetemen nem nézik, milyen iskolából mész, a tanulmányi eredmény, és az érettségi számít. Szakközépből is ugyan úgy be lehet kerülni fősulira/egyetemre. Ha szakirányban tanulnál tovább, akkor a szakközépiskolát javaslom. Ha nem, akkor gimi. Illetve gondold át jól, tényleg érdekel-e a kereskedelem-marketing szak, mert nem szerencsés, ha közben jössz rá, hogy nem is érdekel igazán... Én azért mentem gimibe anno, mert fogalmam sem volt, mi érdekel! :D
2012. nov. 25. 16:58
 2/2 anonim válasza:

Én szakközép párti vagyok. Ha azt elvégzed, az érettségin, nyilvvizsgán kívül még lesz egy szakmád is. Sajnos Mo-n nem lehet előre tervezni, mert egy tollvonással mindent eltörölnek/megváltoztatnak:(

Elképzelhetőnek tartom, hogy mire leérettségizel már nem is lesz államilag támogatott képzés! Egy ilyen esetben gimis érettségivel sokra nem mész. Most még az érettségi utáni első OKJ-s képzés ingyen van (de meddig?).

2012. nov. 26. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!