Merre tovább? Gimnázium vagy szakközép?
"De ha elmennék egy jobb szakközépbe onnan is tovább tudnék menni , és lenne szakmám is..."
Figyelj, ez már régóta nincs így. A szakközépiskola NEM ad szakmát 2012-ben, ugyanolyan érettségit ad, mint egy gimnázium. Viszont ha elmész egy ilyen típusú OKJ-re, akkor 1 évvel lerövidülhet a képzési-idő, ami ugye rengeteget számít.
Figyelj, ezt csak te tudhatod. Én is végig kitűnő voltam, tavaly felvételiztem. Nekem májustól januárig kellett könyörögnöm Anyának, hogy ne kelljen gimnáziumba mennem. Mert én nagyon-nagyon-nagyon nem akartam, eszemben sem volt.
Hogy miért? Mert nekem nem lenne nekem való. Nem akartam, hogy megint legyenek rajz, ének és ilyen felesleges óráim. Tudtam, hogy erős szakközépiskola erősebb egy erős gimnáziumnál.
Az ország harmadik legjobb szakközépiskolájába jöttem, ez egy közgazdasági. Azért választottam közgazdaságit, mert az egész életünket a politika és gazdaság irányítja. Tanulhatok információkezelést, ami konkrétan gépírás, csak szebb néven eladva, így évvégére már 10 ujjal tudok vakon gépelni. Jövőre pedig megtanulunk hivatalos leveleket írni. Ezek mind-mind olyan dolgok, amikre szükségünk van a mindennapi életben, munkakeresésnél.
Tehát az én beállítottságomnak, tudás vágyamnak egy közgazdasági szakközépiskola felelt meg. Hogy te mire vágysz, azt csak te tudhatod, és senkinek nincs beleszólása, csak a sorsnak, de azt is te irányítod.
Sok szerencsét.:]
15/L
Tovább akarsz tanulni? Mert akkor gimnázium lenne a jobb, ott mégis nagyobb a hangsúly az érettségi tárgyakon. Főleg ha nem tudod, milyen irányba akarsz indulni, a gimnáziumban mindent fogsz tanulni, míg egy szakközépben elhanyagolhatják a nem szakmai tárgyakat, tehát pl. egy műszaki suliból nehéz lesz továbbmenni töritanárnak. De nem lehetetlen. :)
De egy gyengébb giminél tényleg többet ér egy jobb szakközép. Nézz körül a környéken, milyen sulik vannak, mi érdekel, az alapján dönts.
"egy szakközépben elhanyagolhatják a nem szakmai tárgyakat"
Szerintem ez egyáltalán nem igaz, ugyanúgy van heti 4 magyarom, 3 kémiám és 3 föcim mint a gimnazistáknak. Nagyon kemény nyomatják őket, és nagyon jók a tanárok, szenvedéllyel szeretik a tantárgyaikat és a tanulókat, eszük ágában sincs elhanyagolni őket.:]
az nem igaz, hogy elhanyagolják az érettségi tárgyakat..., ne állíts olyan dolgokat, amiket nem ismersz
én is közgazdasági szakközépbe jártam, és most bent vagyok a BGF pénzügyi és számviteli karán, ahol pénzügy és számvitelt tanulok, szóval erről ennyit...
14:05 vagyok, bocsánatot kérek, tényleg nem ismerem jól a szakközepeket, de sokról ezt hallottam, nyilván nem mindenhol, ezért írtam, hogy elhanyagolHATják.
De remélem nem bántottam meg senkit, véletlen sem leszólni akartam a szakközépiskolákat, nagyon is hasznosak ha tudja az ember mit akar. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!