Nem tudom melyik egyetemre jelentkezzek, ti mit tanácsoltok?
Villamosmérnök vagy gépészmérnök szeretnék lenni, gépesítés érdekel, matek, fizika megy emelt szinten, van középszintű nyelvvizsgám angolból, tervezek majd németből is.Szóval jók a kilátásaim, érettségim számításaim alapján simán elég lesz ezekre a szakokra bármely egyetemen. Dilemma:
-Gépész, vagy villamosmérnök?Pontosan mit is csinálnak?
-Keveset tanulok, érettségi szinthez nem kell erőlködnöm, ha viszont bme-re mennék, lehet, hogy megjárnám, mert nem vagyok képes sokat tanulni(azt mesélik van, hogy nem is alszanak el néhanapján, napi 5-6 óra meg természetes (sulin kívül))ÓE KVK érdekelne, azt hallottam ide 3óra napi tanulás is elég, van rokonom akit érdekelt a téma, igazából nem is tanult nagyon ezen a szakon, sikerült neki, majd el is helyezkedett. De félek, hogy nem lesz szükség erre a diplomára, ha túl sokan képesek elvégezni.
-Nem látom, melyik egyetemnek milyenek a lehetőségei. Van aki ezt ajánlja, van aki azt, a gyakorlati képzés nálam szempont, hallottam, hogy Szent István Egyetem GÉK szakán van kooperativ program, ahol a kötelező szakmai gyakorlat neves cégeknél van. Többi egyetemnél hogy áll ez?
-Azt mondják, hogy akinek jók a kapcsolatai, elég tökös a lehetőségei kihasználására az boldogul bárhol, aki meg nem, az végezhet bármely istenített egyetemen, egy diplomával még nem megy semmire. BME-n végzettekről azt állítják, hogy cégek versenyeznek értük kié legyen a frissdiplomás, máshol azt hallani, hogy neves cégnél egy történelemtanár végzettségű a rendszergazda, egy friss elte infós ide mondjuk a 100as nagyságrendű várólista végére kerül fel, esélye nem sok a valós, tényleges munkára.
-Nehezen tudok különbséget tenni a vélemény és a tény között:) Ezért kérném a segítségeteket.Köszönöm 17f idén érettségiző
Majd énis a szie gék-re akarok menni :P
De hülyeség az, hogy sokan képesek elvégezni. Összességében a jelentkezők kb 20-30%-a kap diplomát. És ha van gépész ismerősöd akkor kérdezd, meg hogy Ő mit csinál, mert igen szerteágazó lehetőségek rejlenek ebben a diplomában.
Amúgy az hülyeség hogy a BME-sek nem alszanak az ÓE-sek meg 3 óra tanulással végeznek aznapra. Van aki megoldja hogy a BME-n is csak 3 órát tanul és szinjeles, van aki meg valami utolsó főiskolán is alig kaparja össze a kettest pedig folyton tanul. Amúgy mindenhol nehéz a gépész szak az biztos. És mindenhol sokat kell tanulni az is biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!