Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetemre jelentkezzek?

Melyik egyetemre jelentkezzek?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudom, hogy mi legyek, sőt, mondhatni ötletem sincs. Matekból fogok emelt szintezni, szeretem, értem is. Biológiából középszinten érettségizem. Az informatikát is szeretem. Minden tantárgyból 4-es, 5-ös átlagom van, gimnáziumba járok. Szeretem az állatokat, szívesen foglalkoznék velük, de az állatorvosira kell kémia is, abból meg nem tudnék most leérettségizni, főleg nem emelt szinten. Esetleg milyen más munka vannak, ami az állatokkal foglalkozik? Szívesen dolgoznék olyan rezervátumféleségben is, ahol megfigyelik az állatokat, a betegeket meggyógyítják, visszaviszik az elkóboroltakat a természetes élőhelyükre, stb. Tudom, hogy ez Magyarországon mondjuk nincs, de talán egyszer kimegyek majd külföldre. A természetet is szeretem még. Nem szeretnék unalmas munkát, legyen változatos, kreativitást igénylő. Nem muszáj az állatokkal kapcsolatban. Kérlek segítsetek! Köszönöm előre is.

2012. nov. 20. 19:28
 1/5 anonim ***** válasza:

"Nem igazán tudom, hogy mi legyek, sőt, mondhatni ötletem sincs."

- Eddig olvastam. A válasz: semelyikre.

2012. nov. 20. 19:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Állattenyésztő mérnök? Környezetmérnök? Vidékfejlesztő?
2012. nov. 20. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor gyere biológia szakra...:) Az alapképzés "uncsi" de aztán mesterképzésben már lehet szakosodni.:) Azok alapján amit leírtál,úgy látom,hogy a zoológia érdekel.

Az informatikát mennyire szereted?Mert rengeteg informatikával kapcsolatos szak is van.:) programtervező informatikus,gazdaságinformatikus stb...:)

2012. nov. 20. 20:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Biztos nem próbálod meg az állatorvosit? Lehet bánni fogod. Én is adtam fel szakokat, mert nehéz bejutni/nehezek, de bánom. Bár tényleg nem bírnám őket... Mindegy... Szóval mérlegeld az állatorvosit.

Amit írtak már, a biológia szak is jó.

Mehetsz valami agrár képzési területbeli szakra, de őket állítólag nemigen keresik.

Vadgazda mérnök vagy természetvédelmi mérnök vagy hasonló. Állítólag nincs állásuk, az a gond. :'(

2012. nov. 20. 20:35
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) A biológus, azon belül a zoológus jól hangzik. Esetleg van valakinek erről bővebb információja? Érdekelne, hogy hol tud elhelyezkedni, mivel foglalkozik pontosan, stb.. :)
2012. nov. 21. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!