Hogy történik az újbóli felvételi eljárás ha más egyetemen akarok tanulmányt kezdeni?
Figyelt kérdés
Hallgató vagyok a BME-n, de rá kellett jönnöm hogy a gépészmérnöki kar nem nekem való. Alternatívaként az ELTE-TTK fizika szak jöhet szóba, a kérdés csak annyi hogy pontosan hogyan zajlik a felvételi kérelem újbóli beadása? Kell újra érettségiznem?
Idén 337 pont kellett fizika szakra, nekem 418 pontom van és egy emelt fizika érettségim.
Meg kell szüntetni először a BME-s hallgatói jogviszonyomat hogy az ELTÉ-re felvételizhessek?
2012. nov. 19. 16:22
1/3 anonim válasza:
Nem válasz, de kiváncsi vagyok hogy mért hagyod abba? Mi nem tetszik benne, illetve mért ide jelentkeztél? Csak azért kérdezem, mert majd én is gépészmérnökire akarok menni.
2/3 A kérdező kommentje:
Azért mentem oda mert jó ötletnek tűnt, biztos munkalehetőség, stb. Csakhát a követelmények abszurdak, sok tárgy csak azért van benne a tantervben hogy szivatni tudjanak, a termek hihetetlenmód le vannak pukkanva, stb. Meg ugye sokkal jobban értek a modern fizikához meg jobban is érdekel mint pl a statika vagy a szilárdságtan.
2012. nov. 19. 18:24
3/3 anonim válasza:
Ugyanúgy kell jelentkezned, mint ahogy először tetted. Magához a felvételi kérelem beadásához nem szükséges az, hogy megszüntesd a hallgatói jogviszonyod, ugyanis elméletileg két szakon is tanulhatnál egyszerre. Elég akkor, ha már felvételt nyertél az ELTÉ-re, és be szeretnél iratkozni (bár, ha elsőéves vagy, akkor azért az anyagi vonatkozásait is figyelembe kell venned a dolognak, hála a becsudás hallgatói szerződésnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!