Milyen egyetemet, fősulit ajánlotok?
Bölcsészszakot semmiképp se! Hidd el, tapasztalatból mondom.
Gazdasági szakok talán ami megéri.
Meg a természettudományi szakokkal is talán lehet érvényesülni.
Ha teheted, akkor sztem mindenképpen Bécs!
Ha a matekból rossz vagy, szerintem a jog lenne a legjobb választás (magyar+töri), esetleg a közigazgatás érdekel (nemzetközi igazgatás, német+töri)?
Nem kell lenézni a bölcsészeket, a közhiedelemmel ellentétben egy jó szakkal (nem ilyen noname főiskolás filmművészettel) el lehet helyezkedni, pláne ha valaki jól tanul.
Én történelem szakon vagyok a Pázmányon. Ajánlom neked is, esetleg úgy, hogy töri-német szakos tanár párosítással. Elég kevesen jönnek tanárnak, később hiány lesz a szakmában, szerintem el lehet vele helyezkedni majd később.
Ha nincs kedved tanítani, akkor vagy sima töri, de azzal nehezebb elhelyezkedni, vagy jog. Vagy politológia főszak, töri minor párosítással is jó lehet. A politológia sem rossz, mert több elemző-kutató központ keresi a diplomásokat, bár jónak kell lenni itt is, mert elég népszerű szak.
Ha a matek nem megy, semmi gond, csak legyen meg az érettségi! :))
"Amit szeretek és érdekel azt nagyon könnyen megtanulom, ami viszont nem érdekel azzal nem is foglalkozom."
jogon el fogsz vérezni, ha nem vagy képes seggelni, mert oda az is kell, nemcsak logikailg látni az öszefüggéseket.
matek ellenség- tehát a pénzügy, közgazdasági kiesett...
fizika ellenség- mérnöki is kiesett
kémia ellenség- orvosi is :D
történelem és földrajzzal kapcsolatos: tanár, idegenvezető (bár oda sztem kell angol is) muzeológus, kutató, régész, történész, néprajzkutató, egyiptológus...
és mindenféle kép Bécs... Universität Wien.. gondolom valamelyik szak itt meg is található...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!