Ti mindenképpen átmennétek egy jobban, erősebben képző egyetemre?
Én is hezitálok a két egyetem biomérnök szakja között. Környezetmérnök szakról menekülök, és a biomérnök első számú esélyes. A BME-n jelöltem idén első helyre, kis híján lecsúsztam; de nem is biztos, hogy bírtam volna. Most másik egyetemen vagyok fent említett szakon.
Nem tudom, megérné-e emelt szinten újraérettségizni matekból és BME-VBK-t újra megpróbálni, vagy menni a Te egyetemedre. :) Vagy egy harmadik, vagy egy negyedik eshetőség! ;P
Amúgy nekem van egy olyan véleményem is, miszerint ha szivatós az egyetem, az maximum a munkaerőpiacon számít előnynek - báááár ez már sokat nyom a latban -, de az életben egyáltalán, sőt, kutathatsz, tervezhetsz, csak érdeklődés, konferenciákon való részvétel stb. kell. Ami fontos, azt úgyis megtanítják itt is, ott is.
Máskor az a véleményem kerül előtérbe, hogy .. áááhh a kevésbé színvonalas egyetemeken nem tanulsz eleget!!
Úgyhogy én magammal hadakozom. :D
Egyébként mindenki jobban érzi magát, aki átmegy a BME-ről, kérdés, hogy... lesz-e hátrány, lsd. fentebb.
A BME nehéz. De azt látom, hogy sok esetben - legalábbis az én sulimban BIZTOS - nem tesznek meg minden tőlük telhetőt a hallgatók, hanem a buli, a haverok a legfontosabb nekik.
Nálunk is nyavalyognak, hogy nehéz-nehéz, dehát utolsó pillanatban tanulnak, úgy mit várnak?
Én is nyavalygok, hogy nehéz, de... én is lusta vagyok, legalábbis ahhoz képest keveset tanulok, mint kellene...
Szóval én is hasonló helyzetben, és hadakozok magammal! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!