Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti mindenképpen átmennétek...

Ti mindenképpen átmennétek egy jobban, erősebben képző egyetemre?

Figyelt kérdés
1 éve tanulok egy műszaki szakot Budapesten, de nem a BME-n, és szeretnék átmenni, mert az elképzeléseim nem csak arról szólnak, hogy szerzek munkahelyet, hanem hogy minél érdekesebb dolgokat is csinálhassak (szóval jó eredmények és jó diploma meg persze tehetség kéne hozzá, tervezőmérnök szeretnék lenni). Állítólag nem igazán vesznek át hallgatókat BME-re, de azért meg lehet csinálni. Én mondjuk szívesen maradnék a mostani egyetememen, mert ott most jól érzem magam, megvagyok a többiekkel, de ha új helyre kerülnék (átvennének, és akkor másodévesként kezdenék ott) ott már mindenki ismerné egymást, úgy már nehezebb lenne az élet, főleg a csoportos munkák során, úgyhogy most nagyon hezitálok a 2 egyetem között. Anyukám azt mondta maradjak, jó az, én viszont nem hiszem hogy érti a két egyetem közti színvonalbeli különbséget. Meg attól is félek, hogy mi van ha rosszul döntök, mert jöttek páran át BME-ről és azt mondták, hogy nálunk jobban érzik magukat (azt nem tudom, hogy a légkörre vagy a tanulmányaikra értették-e a "jobb"-at). Azt láttam, hogy a Felvi-rangsor szerint a BME adja a legjobb képzést, meg amúgy is azt mondják, hogy ott a legjobb a mérnökképzés. Szóval ti átmennétek? (biomérnöknek tanulok)

2012. nov. 17. 16:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát, mindenki azt mondja hogy a BME-n nem valami barátságosak a tanárok, és kb a pápától kell engedély hogy beszélni tudj velük. Amúgy melyik egyetemen vagy?
2012. nov. 17. 18:40
 2/9 anonim ***** válasza:
ezt "a tanárok nem túl barátságokat, meg engedélyt kell kérni h beszélhess velük", ezt nem tudom h ki találta ki, de ez hülyeség. a tanárok 90%-a nagyon rendes és akármikor odamehetsz hozzájuk kérdezni, tartanak külön konzultációt stb.
2012. nov. 18. 11:35
 3/9 anonim ***** válasza:

Én is hezitálok a két egyetem biomérnök szakja között. Környezetmérnök szakról menekülök, és a biomérnök első számú esélyes. A BME-n jelöltem idén első helyre, kis híján lecsúsztam; de nem is biztos, hogy bírtam volna. Most másik egyetemen vagyok fent említett szakon.

Nem tudom, megérné-e emelt szinten újraérettségizni matekból és BME-VBK-t újra megpróbálni, vagy menni a Te egyetemedre. :) Vagy egy harmadik, vagy egy negyedik eshetőség! ;P

Amúgy nekem van egy olyan véleményem is, miszerint ha szivatós az egyetem, az maximum a munkaerőpiacon számít előnynek - báááár ez már sokat nyom a latban -, de az életben egyáltalán, sőt, kutathatsz, tervezhetsz, csak érdeklődés, konferenciákon való részvétel stb. kell. Ami fontos, azt úgyis megtanítják itt is, ott is.

Máskor az a véleményem kerül előtérbe, hogy .. áááhh a kevésbé színvonalas egyetemeken nem tanulsz eleget!!

Úgyhogy én magammal hadakozom. :D

Egyébként mindenki jobban érzi magát, aki átmegy a BME-ről, kérdés, hogy... lesz-e hátrány, lsd. fentebb.

A BME nehéz. De azt látom, hogy sok esetben - legalábbis az én sulimban BIZTOS - nem tesznek meg minden tőlük telhetőt a hallgatók, hanem a buli, a haverok a legfontosabb nekik.

Nálunk is nyavalyognak, hogy nehéz-nehéz, dehát utolsó pillanatban tanulnak, úgy mit várnak?

Én is nyavalygok, hogy nehéz, de... én is lusta vagyok, legalábbis ahhoz képest keveset tanulok, mint kellene...

Szóval én is hasonló helyzetben, és hadakozok magammal! :)

2012. nov. 18. 20:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Ami engem még aggaszt, az az, hogy ha át is vesznek, akkor már nem jobb hogy ha eleve előrről kezdem-újrafelvételizek-első évtől? Nem tudom milyen a 2 egyetem közti szint különbség, de ha el is fogadják a tárgyaimat, attól félek hogy a gyakorlatban hátrányban leszek. Olyat lehet csinálni, hogy átjelentkezem, és mondjuk nem fogadják el minden tárgyamat (csak néhányat, amire nagy az esély), de ennek ellenére átvesznek, az el nem fogadott tárgyakat teljesítem, és így olyan mintha elsőévesként kezdenék ott, csak kevesebb tárgyam lenne mint a többieknek?
2012. nov. 19. 17:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát, én közgázt tervezek elfogadtatni, környezettant meg ilyeneket. Tehát egyéb alapozótárgyat nem, mert félek, hogy le fogok maradni, nem fogom érteni. Szóval én majd ahova átmegyek elölről fogom kezdeni nagyrészt.
2012. nov. 19. 17:26
 6/9 anonim ***** válasza:
az hogy átvesznek meg mit fogadtatsz el két külön dolog, neked létrejön egy jogvizsonyod mintha elsős lennél és utána ha akarsz elfogadtathatsz tárgyakat. szerintem át lehet kerülni, engem tavaly vettek át.
2012. nov. 20. 14:20
 7/9 A kérdező kommentje:
A BME-re vettek át vagy másik egyetemre? Hogyha a BME-re akkor milyen tárgyakat vittél oda milyen eredménnyel?
2012. nov. 20. 23:53
 8/9 anonim ***** válasza:
BME-re, asszem a feltételei a 2,5ös átlag, 2 teljesített félév és 30 kredit, meg valami fasza indoklás,de nyilván az üresedett helyektől fogg függni
2012. nov. 21. 12:38
 9/9 A kérdező kommentje:
És államilag támogatottra vettek át vagy költségtérítésesre? Egyáltalán mitől függ az hogy kit melyikre vesznek át? Attól függ hogy hol van hely vagy össze mérik az eredményeidet a többi diákéval és az alapján jutsz vagy nem jutsz be államira? Amúgy Te miért váltottál át a BME-re (azért amiért én is szeretnék?)? Amikor átmentél, akkor nem kerültél hátrányba a lehetőségek terén (pl: egy csomó dolog csak elsőéveseknek van, TDK, és más tanulmányi vagy közösségi programok/lehetőségek)?
2012. nov. 21. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!