Melyek azok az állások amik hiányosak?
Az ápolók most tudtommal nagyon keresettek, persze nem hiába, mert elég ótvar munkát kell végezniük, kevés fizetésért, és aki nem szívvel-lélekkel csinálja, hamar besokall. Nőként gondolom nem mennél villanyszerelőnek vagy asztalosnak, úgyhogy most hirtelen csak ennyit tudok.
Ha szerzel egy jó, versenyképes diplomát, azzal el is fogsz tudni helyezkedni, nem csak érettségis állásokat fogsz tudni elvállalni vele. De akkor lehetőleg ne a szabadbölcsész szakot válaszd, mert ott tényleg csak hátrány, hogy diplomád van, mivel nemigen van olyan munkakör, amit betölthetnél ezzel a "végzettséggel". Gondolkodj el rajta, mi az, ami érdekelne, nézz körül a felvi.hu-n, aztán kapcsolj már az adott tárgyak tanulására, mert sajnos államira nagyon nehéz lesz már mindenütt bekerülni.
Van egy ismerősöm, akinek 4 diplomája van, most csinálja az ötödiket. Az életben nem volt munka nélkül, és nem is lesz soha, gyakorlatilag mindegyik szakmájában dolgozott hosszabb-rövidebb ideig. Minél több területhez értesz, annál több területen tudsz dolgozni. Ezt fejvadásztól tudom, aki évek óta keres diplomás embereket.
Ne vedd be azt, hogy valaki túlképzett. Nekem a testvérem fejvadász évek óta és ilyen nincs, hogy túlképzettség. Ez csak a lusta emberek indoka arra, hogy nem tudnak (és akarnak) munkát találni. Én azt látom, hogy aki ezzel jön, az nem túlképzett, csak egy rakás állás nem szimpatikus neki.
Mindenképpen diplomázz egy olyan területen, ami érdekel. Tanulj nyelveket, de angolt mindenképpen.
A Te szakmád nem ismerem, de érdeklődj a tanáraidnál, hogy ezzel mit tudsz kezdeni, mik a visszajelzések régi diákoktól, hol keresgélj stb.
Az előző vagyok :)
Még munkaügyi központban is érdeklődhetsz a hiányszakmákat illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!