Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » AZ egyetemen tényleg így megy ez?

AZ egyetemen tényleg így megy ez?

Figyelt kérdés
Valakitől hallottam hogy ha nem vagyok nagyon jó tanuló akkor nem leszek államilag támogatottba és kemény százezreket kell fizetni az egyetemen?

2012. nov. 13. 16:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Pont most csokkentettek az allamilag tamogatott helyek szamat, ugyh oda mar tenyleg csak a legjobbakat fogjak felvenni.
2012. nov. 13. 16:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez sajnos így van. Nem tudom, mennyi idős vagy, de lehet, hogy mire Te oda jutsz, már csak költségtérítéses szakok lesznek az orvosin és a mérnök képzéseken kívül..
2012. nov. 13. 16:52
 3/9 A kérdező kommentje:
18 vagyok szóval nemsokára már jelentkeznem is kellene. Mivel mérnöknek megyek akkor nekem az jobb mert úgy tudom ott meg növelték a keret számot. Vagy rosszul tudom?
2012. nov. 14. 13:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem csökkentették annyira, mint a többin.

Milyen mérnöknek mész?

2012. nov. 14. 17:09
 5/9 anonim ***** válasza:
A mérnökök most eléggé a padlón vannak, erre az évre éppen elég volt a legtöbb helyre a szükséges minimumot (240 pont) elérni, ami látszik is egyébként a létszámokon, az eredményeken meg még inkább. A műszaki szakokon különösen igaz az, hogy nem elég bekerülni, bent is kell maradni. Ha nem teljesítesz valami fényesen, akkor dobnak ki költségtérítésesre, de hozzáteszem, ahhoz hogy ilyen szinten legyél, már elég trógernek kell lenni az egyetemen.
2012. nov. 14. 17:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Nos Villamos vagy Mechatronikai mérnöknek akarok menni. Az a helyzet hogy nem vagyok igazán ilyen reál tantárgy beállítottságú azaz én nem az vagyok aki azonnal megérti a dolgokat és nem vagyok valami jó matekból meg fizikából viszont ha kell tudok tanulni és iszonyatosan érdekelnek ezek a szakok. Szóval én nem az vagyok aki azért megy oda hogy itt jó lesz a fizetés hanem mert nagyon tetszik. Szerintetek így bele merjek vágni? Azt a 250pontot el tudom érni még talán 300 at is ha beleadom magam.
2012. nov. 15. 21:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát matekból és fizikából kezdj el rendesen beleadni apait anyait, mert nem tudom mikor érettségizel, de ha 2-esekkel mész át ezen tárgyakból, akkor igencsak megnehezíted az egyetemista életedet!

Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy elvégezd az egyetemet, de ezek olyan tárgyak, amikkel az egyetemeken már nem szaroznak. Nem az alapoktól kezdenek magyarázni, mert azt már alap hogy tudod mire oda kerülsz. Ha nincs hozzá alapod, az úgy gáz... Így is hatalmas szakadék tátong a középiskolai és az egyetemi képzések között, ha még gyenge is vagy valamiből, akkor elvérzel. Meg lehet csinálni, de feküdj rá már most ezekre a tárgyakra, hidd el később könnyebb dolgod lesz!

2012. nov. 16. 10:53
 8/9 A kérdező kommentje:
És szar tanárral hogy feküdjek neki? Fizika tanáromnak az a fantasztikus tanítási módja hogy leadja az elméletet meg esetleg valami képlettel madj jöhet a szöveges feladat. De semmi magyarázat hogy miként kell azt a rohadt képletet használni mert vagy 5 másikat kellene tudni hozzá tiszta kib@szás.
2012. nov. 25. 13:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Külön tanárhoz kell menni, vagy megkérni egy már egyetemistát (akinek köze is van a fizikához), hogy készítsen fel az érettségire.

Nálunk gimiben az egyik jobb tanár vállalt faktokat is, 4-5 ember járt, de ők le is érettségiztek egész jól.

2012. nov. 25. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!