Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha valaki egyetemen kémia...

Ha valaki egyetemen kémia szakra megy, onnan hova tud tovább menni és hol tud később elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 5. 22:24
 1/5 anonim válasza:
kémia szakról lehetsz vegyész, azon belül analitikus- vagy szintetikus vegyész, vagy kémia tanár
2012. jan. 6. 12:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem egészen pontos az előző válasz. Külön van kémia és kémia tanári szak, tehát a sima kémiával nem mehetsz el tanárnak. És (legalább is a SZTE-n) ugyan vannak BSc-n és MSc-n is szakirányok (Analitikus vegyész, Anyagkutató vegyész, Gyógyszerkutató vegyész, Informatikus vegyész, Környezetkémiai vegyész, Szintetikus vegyész), de ezek közül nem kötelező választani. És ha választasz is, az se jelent lényegében semmit. Az MSc diplomáddal (legyen az bármilyen szakirány) elhelyezkedhetsz a vegyipar szinte összes területén (gyógyszergyárak, kozmetikaipar, élelmiszeripar....stb. nem sorolom fel az összeset, szinte minden gyártási folyamathoz kell egy vegyész) vagy akár maradhatsz akadémiai pályán is (magyar vagy külfödi egyetemen folytatod a kutatómunkát)

Az biztos, hogy az elhelyezkedéssel nem lesz gond. Az én évfolyamomból 17/18 talált munkát 3 hónapon belül.

Üdv: egy végzett kémia szakos

2012. jan. 11. 09:11
 3/5 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, köszönöm a válaszodat, megkérdezhetem, hogy a későbbiekben mivel szeretnél foglalkozni?
2012. jan. 11. 20:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Az előző válaszoló vagyok. Én jelenleg a PhD-mat csinálom kémiából, szóval még van 1-2 évem eldönteni, mivel is szeretnék később foglalkozni. Ezzel a szakmával külföldön is könnyebben kap állást az ember, és én szeretnék néhány évet kint is dolgozni. Hogy milyen területen, még nem döntöttem el, majd amit az élet hoz :)

2012. jan. 12. 11:07
 5/5 A kérdező kommentje:
minden estre sok sikert kívánok :)
2012. jan. 12. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!