Te melyik OKJ képzést választanád? (Közgazdasági szakmák)
Sziasztok, végzős vagyok, és elkezdtem nézgelődni a képzési kínálatban. 2013. január 1.-től új OKJ indul.
3 szakmát néztem ki (új okj alapján):
- Pénzügyi számviteli ügyintéző
- Vállalkozási és bérügyintéző
- Statisztikai és gazdasági ügyintéző
Megjegyzés:
- Pénzügyi számviteli ügyintéző: Sokan azt ajánják, hogy okj helyett fősulira menjek mert jobban megéri, de tavaly csak költségtérítéses képzés indult, és nincs keretünk rá, ezért ez a képzés csak okj végezném el, és az alábbi iskolát néztem ki:
META Szakközépiskola
- Vállalkozási és Bérügyintéző ( az annoi okj alapján az alább 2 szakmát vonták össze: vállalkozási ügyintéző és társadalombiztosítási és bérügyintéző ), Őszintén nekem ez tetszik legjobban, a kinézett iskola:
Bp. Szent István Közg. Szki
- Statisztikai és gazdasági ügyintéző
Na erről a szakmáról kb semmit se tudok.
A kérdéseim:
A 3 közül
- melyikkel lehet legtöbbet keresni?
- melyikkel lehet legkönyebben elhelyezkedni?
... és... ezekel a szakmákkal miylen munkaköröket lehet betölteni?
illetve: Statisztikai és gazdasági ügyintéző kitudná nekem valaki bontani, hogy mivel foglalkozik?(megköszöném)
ÉS TE MELYIKET VÁLASZTANÁD?
a google csodákra képes...
egyébként a ksh honlapján (ksh.hu) fent van a statisztikai és gazdasági ügyintéző képzés részletes leírása
Szia!
Én jelenleg statisztikai és gazdasági ügyintézőnek tanulok.
Csak jót tudok mondani a szakról, feltéve ha érdekel a közgazdaságtan. A legfőbb tantárgyaink a számvitel, közgazdaságtan, pénzügy, marketing, üzleti vállalkozás működtetése, és a statisztika. Emellett tanulunk általános információtechnológiát(informatika) valamint ügyintézői feladatokat és gazdasági jogot. 2 hét gyakorlat kell, 1 éves a képzés. A sikeres vizsga után eltudsz helyezkedni hivatalokban, bármilyen cégnél, vállalatnál, hiszen a statisztika mindenhol fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!