Esti gimnázium? Elmondanátok az előnyeit és a hátrányait?
Jövő augusztusba töltöm a 18at, és szeretnék esti iskolába járni a következő évtől, úgy hogy nekem avval együtt még két évem lenne valószínűleg. (5 éves iskolába járok most)
Elmondaná nekem valaki, ez hogy működik? Angol érettségim már lesz addigra viszont ha matekból felmentésem van, akkor felkészítenek egy másik tantárgyból érettségire? Jogosult vagyok a diák kedvezményekre (pl bérlet) ?
Semmi különös, délután kell bemenned, este jössz ki. Esti diákigazolványt kapsz, de ugyanúgy válthatók vele kedvezmények. Azt tudd, hogy nem igen találsz majd korodbelieket, ha ez gond, akkor szerintem nem érdemes belevágni. Én idén kezdtem, de kezdem hiányolni a hozzám hasonlóakat
18/F
ha tovább is akarsz tanulni, akkor NE menj estire. én is ott végzetem, az egy rakás trágya. csak arra van kitalálva hogy a 30as 40es hülyéknek is sikerüljön valahogy elérni az érettségi minimumot. szóval semmire se fognak felkészíteni. persze, ha neked is csak ennyi a célod, akkor nyugodtan, mert ott nagyon könnyű a suli.
diákigazolványt természetesen kapsz, és használhatsz ugyanúgy minden diákkedvezményt, mint a nappalisok. amikor én jártam oda, még családi pótlékot is adtak rá 23 éves korig (ezt már viktorék eltörölték).
a működése semmi érdekes, heti 2szer volt fél 2től olyan 8ig óra. ugyanúgy dolgozatok, töriből még szóbeli felelés is volt.
A hozzám egy korúakat nem fogom hiányolni, mert szerencsére van egy jó baráti társaságom :) habár amit láttam a közelben esti sulit, az ottaniak nem sokkal idősebbek, van olyan aki csak 1-2évvel.
Tovább tanulásról annyit, hogy szakmásítani szeretném magam, valami okj-s képzéssel.
Uh mondjuk az nem jó ha nem készítenek túl jól fel ... Ugyanis szerettem volna emelt szintű angol érettségit tenni angolból...
Én most megyek 11. osztályba, előrehozott középszintű angolt kb. 2 héttel ezelőtt tettem le, utolsó évben szerintem az emeltet is megpróbálom. Ugyanolyan diákkedvezményeket kapsz mint nappalin. Nálunk is van egy angolból felmentett csajszi, ő elég ritkán jön be, valószínűleg ezért. Hogy felkészítenek más tantárgyból, hát passz, én azt gondoltam, kihagyhatja és csak 4 marad, de egyáltalán nem biztos, hogy igazat mond.
Az előzőekkel pedig nem értek egyet. Igen is felkészít, ha olyan iskolát választasz, ahol a tanárok elszántak a diákok oktatását illetően. A miénk - Kőbányai Szent László Gimnázium - legalábbis ilyen.
És bár nálam mindenki idősebb az osztályban (van aki egy évvel, van aki öttel, van aki tízzel, megint más hússzal), mi nagyon jól kijövünk. Tegeződünk, tehát nem fordítunk különösebb figyelmet arra, hogy egyesek majdnem olyan idősek, mint a szüleink :D Sőt sulin kívül is szerveztünk programokat az elmúlt két év során. Először furcsa a délután 3 órás kezdés, majd az este 8 körül végzés, de ha belejössz, már szeretni fogod (heti két nap egyébként, havi egyszer viszont három).
A közelemben lévő esti iskolába leginkább azok az egy két évvel idősebb lánykák/fiúkák vannak akik csak sokat lógtak és/vagy kilettek rúgva. És a tanárok is tényleg leszarják az egészet. Szóval nem a legjobb benyomást keltették akkor bennem, ezért is döntöttem úgy, hogy végig szenvedem a nappali tagozatot (már csak egy évem van hátra) annak reményében hogy bekerülök valami felső oktatási intézménybe. Azóta két előre hozott érettségim (egyik emelt) meg nyelvvizsgám is van. :)
De amúgy ha hamarabb olvasom amit írtál az ott lévő társaságról és arról, hogy ott is igenis jól fel tudnak készíteni akkor lehet nem döntöttem volna a maradásnál. :D
Remélem annak aki esetleg most van ebben a helyzetben, hasznos lesz az itt leírtak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!