Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nem tudom, mit tegyek. Miért...

Nem tudom, mit tegyek. Miért nem érdekel egyik sikerszakma sem. (? )

Figyelt kérdés

Építésznek tanulok tovább elméletileg, bár még van másfél évem az egyetemig. Az utóbbi fél évben viszont rádöbbentem, hogy abszolút nem érdekel, és inkább valamilyen művészeti ágon szeretnék továbbtanulni. Érdekel a textiltervezés, az írás, a belsőépítészet, de nem tudom eldönteni, mi legyek.

Ráadásul az egész családom neves egyetemeken tanult (a mostani nevelőapám a Trinity College-be járt), és tőlem is elvárják, hogy bekerüljek. Kitűnő vagyok ugyan, mindenből színötös, de akkor sem érzem magam elég rátermettnek, hiszen ott nálam sokkal okosabb emberek tanulnak. Természetesen be szeretnék kerülni oda, de művészeti pályára... nem tudom, mit tegyek!

2012. nov. 3. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez a te életed, nem a családodé! Oda menj ahova te akarsz. Gyakran előfordul ez, hogy a "gyerek" oda megy ahova a szülei akarják, aztán kiderül hogy nem is érdekli az a szak, és jobb esetben még időben észhez kap és kiiratkozik, rosszabb esetben meg sose végzi el, csak az állami féléveit pazarolja.
2012. nov. 3. 21:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem mennék államira semmiféleképpen, a családom ahhoz túlontúl jómódú. Inkább a kétségbeesés az, ami nyomaszt. Bizonyítanom kell, úgy érzem.
2012. nov. 3. 23:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Túl jómódú XD

Oké, akkor nem fognak fogyni az állami féléveid, de szarul fogod érezni magad, és még rosszabb vagy inkább úgy mondom hogy rossz lesz az életed

2012. nov. 3. 23:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. De akkor most álljak mindenki elé, és közöljem, hogy nem leszek építész?
2012. nov. 4. 20:13
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát ha nem akarsz épitész lenni akkor igen. Én legalábbis ezt tenném. Manapság úgyis nehéz ezzel elhelyezkedni
2012. nov. 4. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!