Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Meteorológiához kell sok matek?

9.24kor kérdése:

Meteorológiához kell sok matek?

Figyelt kérdés

Az a nagy helyzet, hogy szeretem a természettudományokat, de a matekot inkább kihagynám a buliból. Az, valahogy nem az erősségem. A négyest összeszedem, de erre nem alapoznám az életem.

Szóval éppen egy olyan szakra vadászok, ahol van sok földrajz, esetleg biológia, de matek csak max. minimális, felfogható mennyiségben.

Ötlet?

2012. okt. 22. 23:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Fizika kell, ahhoz pedig kell a matek. Lesz is matekos tárgyad.
2012. okt. 23. 11:40
 2/4 anonim ***** válasza:

ELTE TTK meteorológia szakról tudok nyilatkozni.

(persze 99% hogy máshol is így működnek a dolgok)

Itt a földrajznak maximum híre van, javarészt fizikát, kémiát tanítanak. Ezekhez pedig keményen megkövetelik a matekot, ugyan közel sem befogadhatatlan szinten, de kalkulussal, lineáris algebrával és differenciálegyenletekkel nem árt jóba lenni úgymond...

Megvan annak a szépsége, hogy megírjátok a parciális differenciálegyenletek zh-t, majd csomagoltok rögtön terepgyakorlatra :D

félreértés ne essék, nem szeretnélek elijeszteni, baromi érdekes és hasznos diploma, de ha földrajzot akarsz tanulni és visszaköpi az elméd a matekot, érdemes valami mást keresni.

2012. okt. 23. 12:03
 3/4 anonim ***** válasza:
Szintén meteorológus diplomával csatlakozom az előttem szólókhoz. Ha földrajzot szeretnél tanulni, ne ide gyere. Matek van és kőkemény, használjuk is, mert minden fontos tantárgy erre épül, a modellezés alapja. Más kérdés, hogy ebből mennyit használsz majd a nagybetűs Életben...
2012. okt. 23. 15:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :D Majd még meglátom...bár, valószínű, akkor kereshetek mást...
2012. okt. 24. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!