Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csinál az állattenyésztő...

Mit csinál az állattenyésztő mérnök?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy hülye kérdés.
2009. aug. 6. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
85%

Állatot tenyészt.:D

Gondolom ilyen ismereti vannak, hogy mikortól ivarérett egy állat, mik a tüzelés jelei, hogyan kell pároztatni, meddig tart a vemhesség, utódok száma, utódok gondozása, kereskedelem velük, mesterséges megtermékenyítés stb.

Vagyis megtervezi a tenyésztést.

2009. aug. 6. 23:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy állattenyésztő feladata a teljes tenyésztésszervezés:

- Tenyészállat kiválasztás

- Tartástechnológia kiválasztása és működtetése

- Takarmányozástechnológia kiválasztása

- Állategészségügy

- Élelmiszertani ismeretek

- Agrárpolitikai ismeretek

- Gazdasági ismeretek

Ezeken belül rengeteg témakör tartozik: mikrobiológia, genetika, növénytermesztés, takarmányozástan, mezőgazdasági géptan, szarvasmarha-, juh-, ló-, baromfi-, sertéstenyésztés...

2009. aug. 7. 09:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Kösi a válaszokat.De ezzel hol lehet elhelyezkedni?
2009. aug. 7. 10:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vidéken gazdaságoknál, szarvasmarha, ló, sertés, liba, stb.
2009. aug. 7. 10:05
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

az állatenyésztő mérnök képzés lényege a gazdasági haszonállatok tartásának, -tenyésztésének és termék-előállításának, ill. -feldolgozásának ismertetése.

el tudsz vele helyezkedni állattenyésztő telepen, vágóhídon, mezőgazdasági hivatalokban, állati termék feldolgozóban (tejüzem, stb.)

1-nek - olyan fogalom, hogy mesterséges megtermékenyítés NINCS!!!

mert a megtermékenyítés már természetes folyamat, nem mesterséges. A helyes fogalom mesterséges termékenyítés.

(egy végzős állatenyésztő mérnök)

2009. aug. 7. 14:09
 6/10 A kérdező kommentje:
köszi
2009. aug. 7. 15:29
 7/10 anonim ***** válasza:
bocsi az offért, de engem is érdekel ez a szak és az utolsótól kérdezném, hogy kutyatenyésztőnek is itt lehet tanulni? és hogy mennyire nehéz elvégezni? köszönöm, üdv :)
2009. aug. 7. 17:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

utolsónak:

14:09-es vagyok.

én is kutyatenyésztőnek készülök. azóta ez a célom, mióta erre a szakra járok. mivel állattenyésztés, így az állatba a kutya is beletartozik. bár a fő irányvonal inkább a gazdasági haszonállatok (szarvasmarha, juh, sertés, baromfi). de választható tárgynak fel lehet venni ebtenyésztést.

utána meg kynologus képzésre készülök, amire lehet ilyen (agrár) diplomával jelentkezni, úgyhogy ha ezt elvégzed, nyugodtan foglalkozhatsz kutyákkal.

végülis tanulni kell, mint mindenhol máshol. vannak természetesen könnyebb és nehezebb tárgyak is. ez attól függ, hogy te mennyire bírod a strapát, de nyilván ezt is el lehet végezni, mint minden más szakot, különben senki nem kapna diplomát. :) meg ha van célod, akkor nyilván "hajtod magad", hogy minél hamarabb elérd a célodat.

2009. aug. 7. 20:57
 9/10 anonim ***** válasza:
80%

El tudsz vele helyezkedni a munkanélküli segélyért ácsorgó sorban!!

Magyarországon az élelmiszerek 75% IMPORT !! Az a kevés gazdálkodó meg aki alig tudja eladni a termékét nem fog mérnököket alkalmazni, ha mégis akkor nagyon kevés pénzért... Az élelmiszeripar már évek óta meg van dögölve!

Én Élelmiszeripari gyártás technikus vagyok aztán elmehetek trancsirozni a tyukbelet a hentespultba 90 ezerért hát kösz szépen.

A haverom meg elvégezte a Szegedi egyetemet aztán 120 ezerért dolgozik és a szerencsétlen még büszke is rá...

Hagyd az élelmiszeripart!!

Tanulj állatorvosnak!!

2009. aug. 9. 01:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Úgyis állatorvosnak akarok tanulni ,de nem biztos, hogy fel fognak venni ,mert idén is 590 jelentkezőből 100-at vettek fel.
2009. aug. 9. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!