BGF-en a turisztikai andragógia többet ér, mint a sima
művelődésszervező?
Figyelt kérdés
Azt hallottam hogy a turisztikai andragógiával el lehet helyezkedni turisztikai intézményekben( pl utazási irodákban, hotelekben). Ez tényleg így van? Vagy mindegy a szakirány, az andragógiával tényleg nem megyek semmire...? Csak olyanok írjanak akik ezt tanulják. Vagy tanultál. Mekis válaszokra nem vagyok kíváncsi, köszi.
2012. okt. 4. 19:21
1/6 anonim válasza:
"Azt hallottam hogy a turisztikai andragógiával el lehet helyezkedni turisztikai intézményekben( pl utazási irodákban, hotelekben"
- Ez biztosan így van, mivel nem egy emeberről hallottam, hogy diploma nélkül is el tudodd helyezkedni ilyen helyen.
Ja, és nem tanultam, de csak azért is leírtam. :P
2012. okt. 4. 19:55
2/6 A kérdező kommentje:
Hát lehet hogy neked van ilyen ismerősöd, de én még nem hallottam hogy turizmusban diploma nélkül valakit recepciós/illetve pincér -nél magasabb rangú munkára felvettek volna.
2012. okt. 8. 20:39
3/6 anonim válasza:
Miért, ők talán nem a turizmusban dolgoznak? Egyébként ilyen diplomával se sokkal jobba a kiklátásaid.
2012. okt. 8. 20:47
4/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom megérteni ezeket az előítéleteket amúgy. Mondjon nekem valaki egy olyan alapszakot amire a mai gazdasági helyzetben érdemes felvételizni. A mrnöki? és a műszaki. gondolom én. Na de ha az emberek fele körülbelül egyáltalán nem reál beállítottságú akkor nemhogy nem vennék fel őket, de ha véletlen bekerülnének, akkor is kibuknának. Ennyi....mivel se a matek se a fizika se a kémia-biosz nem megy, ezért jöhet szóba kizárólag a bölcsészet. Ezt meg mindenki leszólja mert büfészak. Oké de akkor mit tanuljak????
2012. okt. 10. 20:57
5/6 anonim válasza:
Nem tudom, miért olvastad ki ezt a hozzászólásomból, de tény: Magyarország sosem fog a turizmusból megélni. Egyszerűen nincsenek olyan adottságaink. Ezt figyelembe véve ilyen emberek túlképzésének nincs értelme. Pincérekre persze mindig szükség van, de ahhoz felesleges a diploma.
És egyébként sok terület van, amelyet "reál beállítottság" nélkül is (bármit jelentsen is ez) lehet művelni. Nem képzést kell keresned, hanem karriert. A képzés csak utána jön.
2012. okt. 11. 11:56
6/6 anonim válasza:
Vannak tipikusan nem-mérnök szakmák,amik nem rosszak, pl. fogtechnikus, optomerista, ezekre lehet vállalkozást is felhúzni némi tapasztalattal. Semmi esetre sem javaslok bölcsész szakokat, én is művelődésszervező vagyok, tippelhetsz, hány percet dolgoztam a szakmámban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!