Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket választanátok és miért?

Melyiket választanátok és miért?

Figyelt kérdés

Ami megy az a kémia és érdekel. A matek, fizika és biológiával elboldogulok, de nem szeretnék velük úgymond továbbtanulni.

Geológia, meteorológia, vegyész, esetleg biológia(biokémia érdekel) lenne jobb nekem? Esetleg más kémiára épülő egyetemi szak, amivel azért el lehet helyezkedni?

2012. szept. 28. 20:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Vegyés vagy geológia. Azokat már láttam dolgozni.
2012. szept. 28. 20:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Bár geológia helyett a földmérnök jobb.
2012. szept. 28. 20:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Vegyész < vegyészmérnök =< gyógyszerész, ha a kereseti lehetőségeket vesszük, de persze munkahelyfüggő. Vegyész az elméletibb kémiás, vmben technológia, mérnöki tárgyak, gyógyszerész orvosis orientációjú.
2012. szept. 29. 00:49
 4/6 anonim ***** válasza:

A gyógyszerészhez még annyit, hogy igen kemény kémiaoktatás van ott, így aki úgy megy oda, h ő bioszlover, megszenved vele. Viszont egy vegyésznél vszeg "lazább". Dr. címet is kapsz, külföldre is jó, osztatlan. Viszont ha megszakítod a képzésedet, jelenlegi állás szerint már pár félévvel a hátad mögött milliókba fájhat, szóval nagyon fontold meg, hogy mit választasz.

Sima kémia szak is van, bár az még annyira sem specifikus, mint a vegyész.

2012. szept. 29. 00:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Bocsánat, rosszul írtam. Vegyész mesterképzésen van alapvetően.
2012. szept. 29. 01:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért ha elvégzed a kémia alapot, akkor is vegyész leszel.

Egyébként nem értem, sok ember szerint külön van a kémia, meg a vegyész alapszak. Régen a kémia az vegytan volt, ezért aki vegytannal foglalkozott, az vegyész lett. Csak aztán átkeresztelték kémiára, de a kémiával foglalkozó ember mégsem lett kémikus.

Egyébként a geológia, meteorológia, azért nem annyira kémiás. Én inkább a gyógyszerészt, vegyészmérnököt, esetleg a biomérnököt ajánlanám. A vegyész sem rossz, de szerintem hacsak nem a kutatás érdekel, az előbbiekkel jobban járnál.

2012. szept. 30. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!