Melyiket választanátok és miért?
Ami megy az a kémia és érdekel. A matek, fizika és biológiával elboldogulok, de nem szeretnék velük úgymond továbbtanulni.
Geológia, meteorológia, vegyész, esetleg biológia(biokémia érdekel) lenne jobb nekem? Esetleg más kémiára épülő egyetemi szak, amivel azért el lehet helyezkedni?
A gyógyszerészhez még annyit, hogy igen kemény kémiaoktatás van ott, így aki úgy megy oda, h ő bioszlover, megszenved vele. Viszont egy vegyésznél vszeg "lazább". Dr. címet is kapsz, külföldre is jó, osztatlan. Viszont ha megszakítod a képzésedet, jelenlegi állás szerint már pár félévvel a hátad mögött milliókba fájhat, szóval nagyon fontold meg, hogy mit választasz.
Sima kémia szak is van, bár az még annyira sem specifikus, mint a vegyész.
Azért ha elvégzed a kémia alapot, akkor is vegyész leszel.
Egyébként nem értem, sok ember szerint külön van a kémia, meg a vegyész alapszak. Régen a kémia az vegytan volt, ezért aki vegytannal foglalkozott, az vegyész lett. Csak aztán átkeresztelték kémiára, de a kémiával foglalkozó ember mégsem lett kémikus.
Egyébként a geológia, meteorológia, azért nem annyira kémiás. Én inkább a gyógyszerészt, vegyészmérnököt, esetleg a biomérnököt ajánlanám. A vegyész sem rossz, de szerintem hacsak nem a kutatás érdekel, az előbbiekkel jobban járnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!