Érdemes tovább tanulni? Minek tanulja? Szakma vagy egyetem?
Igazából úgy különösebben semmi nem érdekel... illetve minden érdekel?!
Minek tanuljak tovább minek van jövője? hogyan tudnák munkát kapni?
Melyik a jobb: egy erős szakma vagy okj vagy főiskola/egyetem
Érettségi előtt állok és nem tudom, hogy mi lenne a jó... A tanulással nincs gondom viszonylag jó eszem van, felvennének fősulira is...de nem tudom, hogy milyen szak lenne a jó.
Szeretem a természetet, környezetet szívesen foglalkoznék ezzel, de ebben semmi pénz nincs. Az egyetlen tárgy amit egyáltalán nem tudok az a fizika. Az összes többi 3-4-5-ös között mozog (ami 3-as az is lehetne jobb csak nem érdekel így nem tanulom pl.: a matekom 3-as, de soha nem tanultam/ készültem a dolgozatra)
Illetve szeretek rajzolni, elég jó érzékem van hozzá. A műszaki rajzokat is nagyon szeretem. Esetleg valami tervezőnek kéne mennem?
18L
Én is nagyon hasonlóan voltam. Sok minden érdekel, de ezek olyan eltérőek, hogy már nem tudtam eldönteni mit kezdjek magammal. És hiába kértem segítséget tanároktól, ismerősöktől, pályatanácsadóktól, végül semmi hasznosat sem tudtak mondani. Úgyhogy a végén rájöttem hogy egyedül én tudok dönteni. Tudom most ezzel én ugyanígy nem mondok semmit - ahogy nekem se mondtak akkor - de próbálj meg valami érdeklődési kört találni amin elindulhatsz.
Viszont szerintem semmiképp ne menj el úgy egyetemre, főiskolára hogy nem annyira érdekel, csak mert jobban keres meg több állás van diplomásoknak. Akkor inkább egy szakmát kezdj el, egyetemre meg még mindig elmehetsz később ha támad valami sugallatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!