Könyvelő szeretnék lenni! Milyen középiskolába jelentkezzek, és milyen szakra?
Könyvelő szeretnék lenni, de nem tudom, hova menjek továbbtanulni.
Gimnáziumba szeretnék általános szakra, de úgy hallottam, hogy Közgazdaságra kellene mennem ha könyvelő szeretnék lenni. Tud valaki segíteni?
A közgáz szakközép jó alap lenne, de nem követelmény, természetesen mehetsz gimnáziumba is.
Utána pénzügy-számvitel szak a főiskolán.
Igen, ahogy az első mondja!
Nyugodtan mehetsz gimnéziumba áltlaános szakra, én is olyanba jártam. De utána ha elmész pénzügy-számvitel karra fősulira-egyetemre, akkor ha előtte nem nagyon foglalkozol a gazdasággal -általános dolgok amiket hírportálokon olvashatsz- akkor hirtelen nagyon szokatlan lesz az egész.
Ha közgazdasági középsuliba mész, akkor jobb helyzetből fogsz indulni. Habár vannak olyan ismerőseim, akik oda jártak és azt mondták, hogy csak összezavarodtak, mert ők különböző jelöléseket stb használtak-tanultak -pl. mikroökonómiában.
Szóval sztem nyugodtan mehetsz gimibe, csak utána nagyon szorgosnak kell fősulin-egyetemen főleg első félévben-évben, de rálehet állni :)
Egyébként ha pénzügy-számvitel szakon számvitel szakirányon végzel, akkor nem az fog állni a diplomádban, hogy könyvelő, hanem h közgazdász p-sz szakon számvitel szakirányon. Az "igazi" könyvelő az amikor még diploma után elmész mérlegképes könyvelő képzésre.
Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettetek!
Hamarosan le kell adnom a papírt, hogy hol szeretném írni a felvételit, utána pedig a jelentkezési lapokat a középiskolába, ezért volt sürgős. De akkor maradok a gimnáziumnál! :) És érdemes 2 nyelvvizsgát letennem?
5.éve tanulok angolt, emelt (heti 5 ) óraszámban, és gondolkodtam rajta hogy a németet veszem fel 2.idegennyelvként. mert még lehetőségem van franciára, de azt annyira nem keresik. *szerintem
Ha pénzügy-számvitelre akarsz menni fősulira-egyetemre, akkor a diploma követelménye: egy nyelvből felsőfokú C típusú (=írásbeli+szóbeli) általános nyelvvizsga VAGY középfokú C típusú szakmai (pl. pénzügyi nyelvvizsga) nyelvvizsga.
Szóval egy is elég, de a mai világban nem árt, ha több nyelven is tudsz, szóval amíg van rá lehetőséged és nem kell magad agyontanulnod -középiskolában egyáltalán nem kell sokat tanulni fősulihoz-egyetemhez képest-, addig tanulj nyelvet, sztem megéri.
Hát az angol az végül is nem rossz, mert 4-es környékén vagyok persze néha van 3-asom is.. de javítom..
Viszont még olyan kérdésem lenne, hogy :
Miskolcra, az Avasi Gimnáziumba szeretnék menni, ugye általános szakra. És most elég rosszul állok fizikából, van 2 db 2-esem, és amit ma írtunk az is 2-es lesz szerintem :S tanulok de valahogy nem jön össze ez nekem..:s és hogy szerinted/szerintetek lenne még esélyem? Miskolcon ez a 3. legnehezebb gimnázium..:/ próbálok javítani, törekszem a jóra..
Gondolom, hogy van esélyed, asszem most már felvételi lesz, nem? Tehát arra kell jól felkészülni.
De, ha nem szereted a fizikát (nincs ezzel semmi baj!), akkor lehet, tényleg el kellene gondolkodni a szakközépen. Én közgazdaságtan szakközepet végeztem, nagyon szerettem, rengeteg hasznos dolgot megtanultunk, szerintem jó alap lenne. Fizika, kémia, biológia nem volt olyan szigorú, mint egy gimnáziumban, sőt, sorban el is hagytuk őket - nagy örömömre. Tanultunk helyette közgazdaságtant, gépírást, marketinget, meg egy csomó hasonló tárgyat. Érettségiztünk is közgazdaságtanból, ami szintén "jó pont" szerintem a felvételinél.
De persze semmiképp nem rábeszélni akarlak, csak elmondtam, hogy én mennyire szerettem. :) Esélyed persze van a gimire is, miért ne lenne!?
A felvételinél az hogy közgazdasági középiskolába jártál nem lehet "jó pont", mivel arra külön nem jár plusszpont, csak annyiért jó amit már írtam: nem lesz teljesen új az egész.
Egyébként ha általános szakra akarsz menni, nem hiszem h fizikából lenne felvételi plussz elég lesz ha átcsusszansz rajta. Én is a megyénk "top3" gimijébe jártam de épphogy 3assal átmentem fizikából és én se szerettem.
Szerintem akárhogy döntesz jól jársz, mert a szakközép -jelenlegi elképzeléseid szerint- hasznos lesz később; és a szavaidból azt lehet kivenni h gimibe szívesebben mennél. Sztem nem kell ezt túlparázni :)
A "jó pontot" úgy értem, hogy nyilván előnyben van azokkal szemben, akik sosem hallottak még mondjuk mikro- meg makroökonómiáról, Adam Smith-ről meg a láthatatlan kézről, stb.
Nem szó szerint PONT a felvételin, hanem egy előnyös dolog, még az első évben is!
Remélem, most már érthető, mire gondolok.
rendben, köszönöm! :)
igen, gimnáziumba jobban szeretnék menni, nem tudom miért, de valahogy arra húz a szívem :D
akkor megpróbálom legalább 3-asra összehozni a fizikát.. elsőnek pedig beírom a gimnáziumot, másodiknak pedig a szakközépet. még van 4 hetem, szóval elég hamar eljön a jelentkezés:|
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!