Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kollégium igénylésben segitené...

Kollégium igénylésben segitenétek?

Figyelt kérdés

Nos az a helyzet hogy Szlovákiábol jelentkeztem egyetemre fel is vettek minden rendbe, de most jon a koli a hallgatoi onkormányzaton már fent vannak azok a dokumentumok amiket kérnek, és szeretném ha valaki lleirná , hogy mit honan tudok beszerezni nagyon szépen koszonom elore is.

1.az állandó lakhely szerinti település és az Egyetem székhelye közt közúton mért legrövidebb távolság

(ugye a menetjegy az jo lenne de az én falumban nincs állomás szoval a legkozelebbi állomásrol kell kérnem valami igazolást??? vagy mivel mérjem le utvonalterv.hu esetleg google??)

2.az egy háztartásban élők havi egy főre jutó nettó keresete (nah most a fater fizetésérol kell valami igazolás?? és most az el kell osztani 4fele?? nem értem)

3.az előző félév indexben szereplő tanulmányi átlaga

(a kozépsulis bizonyitvány félév? évvége? nekem kell kiszámolnom??)

4.kiemelkedő közéleti-, kulturális-, tudományos vagy sporttevékenység; (ez szerintem nekem nem aktuális nincs semmi ilyenem)

5.méltányossági esetek (?????)

sorry ha kicsit bonyolult de ténlleg szukségem lenne a kolira albi drága lenne már és 350km lakom a sulitol szoval aki tud segitsen koszonom :)))

2009. aug. 1. 15:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Csak egy számot kell beírnod, hogy hány kilométerre van a suli a falutoktól, nem kell igazolás. Beírod, hogy 350km és ennyi.

2. Ha anyud is és apud is dolgozik, akkor az ő jövedelmüket összeadod, és osztod annyival, ahányan együtt laktok. Ha csak egy fő dolgozik, akkor az ő fizetését osztod értelemszerűen. Ezt kell igazolni, a szülők kérjenek jövedelemigazolást a munkahelyükön.

3. Oda ne írj semmit, mivel neked még nincs előző féléves átlagod. Esetleg mellékletbe beleírhatod az utolsó évfolyamos átlagodat.

4. nem kell semmit írni

5. Méltányossági eset: nagyon messze laksz, kevés pénzből éltek meg, szüleid elváltak, valamilyen tartós betegséged van és ilyeneket lehet írni. Ide célszerű valamit rizsáznod, hogy messze laksz, kevés a pénz.

2009. aug. 1. 15:21
 2/5 A kérdező kommentje:

nagyon szépen koszonom h ilyen gyorsan és részletesen válaszoltál, de ezaz utolso hogy irjam azt h kevés a pénz dehát a faterom kér a fizetésrol igazolást és abba beleirják h 900-1000 euro ami kb. 220-230e forint nem tudom sajna h mukodik de nem lenne ez igy pofátlanság?? :D

Merthát vannak olyanok akik kevesebbet keresnek nem??

2009. aug. 1. 15:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Van, ahol kérik, hogy jegy fénymásolatát, kiszámított útvonalat csatoljanak a jelentkezéshez.

A fizu / fő dologhoz meg elvileg kell igazolás az egy háztartásban élőkről is.

2009. aug. 1. 16:17
 4/5 anonim ***** válasza:

ennyi egyfőrejutóval nálunk nem kap kolit akinek nincs ismerőse a bizottságban,még akkorsem ha szlovák...

add be mindenképp,de közben nézegess albérleteket is,meg a városban más kolikat is (egyetemistáknak is lehet középsulis koliban)

melyik egyetem?

2009. aug. 2. 12:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem nem ez nem egy fore juto hanem 4fore juto osszeg sot valamivel kevesebb mint amit leirtam , kulonben a ZMNE
2009. aug. 3. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!