Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt szintű érettségi, kell e?

Emelt szintű érettségi, kell e?

Figyelt kérdés

Májusban érettségizem és most úgy van h műszaki karon folytatnám a tanulást.Eddig úgy voltam vele h írok egy jó matek és infó érettségit középszinten, 80% felettit és be is fogok kerülni szépen.( ahova én mennék,tavalyi ponthatár 280 volt) Egyébként egy igen erős középiskolában vagyok jó tanuló.Emelt matekból erős 4 emelt fizikából 4 es vagyok/voltam.Nem szeretnék emeltből érettségizni.Csupán azért mert néztem az érettségiket és hátt.......

Mennyi az esélye h kötelezővé teszik az emelt érettségit? És maximum meddig változtathatják ezt meg? januárig? vagy bármikor?

Értelmes válaszokat/véleményeket előre is köszönöm ! :D

2012. szept. 20. 18:14
 1/8 A kérdező kommentje:

Változások a felsőoktatási felvételi eljárásokban 2013. január 1-jétől

Gépész mérnök szeretnék lenni,és (egyenlőre)nincs a felsoroltak között..

2012. szept. 20. 18:19
 2/8 A kérdező kommentje:
2012. szept. 20. 18:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy emelt szintű érettségi idéntől mindenféleképp kötelező.

Jelenleg 11. évfolyamba járok, nekünk már az is kilátásba van helyezve, hogy két emelt kell... Tanuljon a paraszt! :D

2012. szept. 20. 18:25
 4/8 A kérdező kommentje:
És meddig fog ez kiderülni h kell-e? január vagy akár május végén is ezt mondhatják?
2012. szept. 20. 19:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahol már az van írva, hogy kötelező az emelt, az oda felvételizőknek már biztos kötelező az emelt szintű azoknak, akik 2005-ben, vagy az után érettségiztek/érettségiznek.

Pl. Magyar nyelv és irodalom szakra még most az augusztusi pótfelvételivel be lehetett kerülni emelt magyar NÉLKÜL vagy akinek az volt, az talán plusz pontot kaphatott érte. De aki 2013. februárban jelentkezik ugyanoda, annak már KÖTELEZŐ az emelt magyar.Anélkül nem kerülhet be semmiképpen.

2012. szept. 20. 20:26
 6/8 A kérdező kommentje:

az oké de most jelenleg a sima gépészmérnökire be lehet sima érettségivel kerülni.

Meddig fog kiderülni h kell-e emelt gépészmérnökire vagy nem?

Csak azért kérdezem mert akkor fizikából emeltet csinálnám meg ha muszáj lenne az emelt. Ha jól tudom január körül kell a jelentkezési lapot kitölteni a főiskoláknak (ha nem január akkor bocsánat én így hallottam) és ott meg kell jelölni hogy miből érettségizem és milyen szinten.

Ha a jelentkezési lap beadásakor még az van hogy nem kell emelt akkor onnantól minden faja?

2012. szept. 20. 22:58
 7/8 anonim ***** válasza:
a hócipőm tele van már az egésszel, gürizzek, tanuljak mint az állat aztán meg kitörlöm a seggem a havi 200 000 Ft fizetéssel. rohadjanak meg!
2012. szept. 23. 16:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Itt a lista, hogy hova kell: [link]

Szóval egyenlőre nem kell, de aztán ki tudja tavaly is volt pofájuk pár héttel a jelentkezési határidő előtt átvariálni az egészet.

2012. okt. 22. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!