23 éves vagyok.2008-ban érettségiztem, most csinálom a második szakmámat. Ha úgy döntök, hogy 1-2 tantárgyból újra szeretnék érettségizni, akkor azt ingyen megtehetem?
Bocsi, kedves utolsó, de amit írsz, oltári nagy baromság. Mivel már leérettségizett, és gondolom megvan a bizonyítványa, így pénzért újra próbát tehet.
Amiről Te beszélsz, az akkor érvényes, ha előrehozottan csinál valaki középszintűt, akkor a bizonyítvány megszerzéséig szintemelőzhet, de a közepet nem próbálhatja újból.
Ha már egyszer leérettségiztél, akkor fizetni kell érte, akkor is ha szintemelőt csinálsz.
Részlet az Oktatási Hivatal honlapjáról:
A tanulói jogviszonyban nem álló vizsgázók számára az újabb érettségi vizsgák vizsgadíj kötelesek. A kormányhivatal által szervezett érettségi vizsgák esetében a vizsgadíjak a 2011. október-novemberi vizsgaidőszak esetében következők:
a több vizsgarészből álló vizsgákra (az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgák kivételével) 17.000 Ft/vizsga,
az egy vizsgarészből álló vizsgákra 12.000 Ft/vizsga, (pl matematika)
az idegen nyelv, a testnevelés, az informatika és az informatikai alapismeretek vizsgákra 22.000 Ft/vizsga.
Ha rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal, a felkészülést saját megának kell megoldania. Valamennyi vizsgatárgy részletes érettségi vizsgakövetelményei és vizsgaleírása megtalálható az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendeletben. A rendelet megtalálható az Oktatási Hivatal (a továbbiakban OH) honlapján (www.oh.gov.hu/Közoktatás/Érettségi vizsgák/Kapcsolódó jogszabály, közlemények).
[link] (itt elolvashatod a többi részét)
Ezek 2011-es árak, nem tudom, hogy idén emelnek-e, OH-t kell kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!