Van itt valaki, vagy ismer valaki olyan személyt, aki a gyógyszerész és biomérnök szakot párhuzamosan tanulja?
Elég extrémen hangzik!
A gyógyszerészetin annyi rengeteg előadás és gyakszi van, hogy alig él az ember.
Én, személy szerint a biomérnökiről nem túl sok jót hallottam, mármint elhelyezkedés ügyileg.
A gyógyszerészeti tele van lehetőségekkel, akár Mo-n, akár külföldön.
Az a helyzet, hogy most felvételiztem először, biomérnök szakra. Mikor a ponthatárokat húzták már jóval előtte(és már sokkal korábban is, csak akkor mégis meggondoltam magam, és a biomérnökit választottam) megint meggondoltam magam, mert nagyon sok jót hallottam a gyógyszerészetről, úgy látom, hogy ezzel a szakkal nagyon sok helyre elhelyezkedhetek, ráadásul gyógyszerészből nagyon kevés is van.
Emellett még mindig hezitálok a kettő között, jelenleg újraérettségizem, mert lehet hogy újrafelvételizem majd. Ami nagyon tetszik a gyógyszerészetiben az az, hogy "gyógyíthatnak"(nem tudom, hogy klinikákon mennyire szólnak bele a gyógyításba, de remélem hogy gyógyíthatnak), ismerik az emberi testet, anatómiát, meg kórélettant tanulnak. Úgy gondolom erősebb kémiát tanulnak mint a biomérnökök, szóval képesek hatóanyagokat alkotni, mint a vegyészek. A biomérnöki azért volt vonzó, mert szerettem volna műkarokat, protéziseket, bioretinákat készíteni(szóval "gyógyítani", segíteni azoknak akiknek nincs meg valamely testrészük), meg a biodízel készítés is érdekel, szívesen dolgoztam volna új eljárásokon.
Szóval nagyon nem tudok a kettő között dönteni. A szakon ahova most járok, találkoztam az illetővel, aki mindkét szakra jár.
Szia! Rossz hírem van - biomérnökként soha nem fogsz műkarokat és protéziseket tervezni, azt a BME Villamosmérnöki Karának egészségügyi mérnök elnevezésű, a SOTÉval közös master képzésén tanítják a pacemakerek és egyéb csodákkal együtt. A biomérnökök teljesen olyanok, mint a vegyészmérnökök, cak több biológiai jellegű tárgyuk is van, főleg a biokémia erős. Egyetértek az előttem szólókkal, az egyetlen munkahely, ahol talán előnyt élvez egy biomérnök egy gyógyszerésszel szemben az talán (és csak talán) egy fermentációs üzem/labor. Amennyire összehasonlítottam a két kar tananyagát (legjob bnőm biomérnök, én gyógyszerész vagyok), a kémiai tárgyak közel ugyanolyan erősek mindkét karon, a szervetlen kémia szerintem jóval erősebb a BME-n.Elhelyezkedésnél mndez nem számít, tényleg jobbak a lehetőségeid gyógyszerészként, bár már nálunk is túlképzés van és a gyengébbek nem vagy csak nehezen tudnak elhelyezkedni, .. ki tudja mi lesz 5-6 év múlva.
Ha pedig a gyógyászati segédeszközök érdekelnek, akkor villamosmérnöki egészségügy mérnöki szakiránnyal, estleg gépészmérnök Bsc itthon és valami ráépített medical device technologys képzés külföldön (ezzel elsősorban mechanikus device-okat, tehát pl. inzulinadagolót, stb. tervezhetsz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!