Biomérnök vagy Gyógyszerész?
Úgy érzem, hogy ebből a kettőből fogok választani, de melyik?
Jöhetnek ötletek/tanácsok/javaslatok minden egyéb más is:)
Melyik a nehezebb? Hol mi a húzósabb? Mire számíthatok ha elsőre, vagy másodikra jelentkezek?
(gondolok itt pl kémiára, bioszra, matekra stb)
Elhelyezkedési lehetőségek mindkettőnél egész jók.
A gyógyszerészetin rengeteg kémia van, illetve van matek is, és persze orvosbiológiás tárgyak. Fiziológia, patológia, anatómia, és hasonlók. Ezzel a későbbiekben egy gyógyszertárban, vagy kutatólaborban dolgozhatsz.
Biomérnökin nagyrészt kémia van. Mellette van némi biosz, leginkább mikrobiosz, illetve persze műszakis tárgyak, fizika, géptan, vegyipari műveletek etc. Ez mérnök lévén ipari dolgokra alkalmas, dolgozhatsz gyárban(folyamatirányítás, és hasonlók), vagy a K+F területén.(Leginkább biotechnológia.)
Köszönöm az eddigi válaszokat. Igazából én is matektól félek, habár még előttem áll teljes egészében a kémia emelt is, mert most "jöttem" rá, hogy valami ilyesmi felé kéne kacsingatni... Szóval majd csak kirajzolódik a sorsom valahogy...:]
Ha még valaki tud, valami értelmes írni, nyugodtan írjon :]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!