Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tanító szeretnék lenni! Mik a...

Tanító szeretnék lenni! Mik a kizáró okok a pályáról?

Figyelt kérdés
2009. júl. 30. 19:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Van felvételi alkalmassági vizsga ami tesi, ének, beszéd részre oszlik. Birka türelem, rengeteg buktató van a pályán. A munkánk nincs megbecsülve, a pénz pedig siralmas:(

Nagyon gondold meg! Csak akkor ajánlom ezt a pályát ha van rokon.( igazgató)...aki bejuttat egy iskolába mert amúgy nagyon telített ez a pálya manapság. ( 1 tanító)

2009. júl. 30. 19:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ!!

Ezek az alkalmassági vizsgák miből állnak, röviden le tudnád írni?

Orvosi vizsgálat van? (szemészet,tüdőszűrő stb.) vagy csak egy sima, egyszerű háziorvosi vizsgálat van?

És még annyit hagy kérdezzek, hogy a rossz látást mennyire veszik komolyan, vagy ettől még lehetek tanító?

2009. júl. 30. 19:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szívesen mesélek:

ének: -vinni kellett 20 népdalt amit persze fejből tudni kell

- zongoráztak pár dallamot, azt vissza kellett skálázni

-ha hangszeren játszol az jó pont

-( A bajai főiskolán furulyázni kellett évközben-

vizsga is volt belőle)

tesi: ( én ettől féltem mert duci voltam/vagyok) Egy sima tesi órát tartottak nekünk. Aki nem dőlt ki a sorból az megfelelt: négyütemű fekvőtámasz, futás (jó sok), alacsony gerenda, tornagyakorlatok

beszéd: Fel kellett olvasni egy mesét ( ott adták), beszélni kellett magamról Nagyon figyelj az artikulációra onnantól kezdve ahogy belépsz--egészen amíg ki nem jössz. Az egyik lány a "VISZLÁT"- köszönésért el lett tanácsolva!!! Nem illendő és még a SZ hang is borzalmas volt!!( mindenkitől megkérdezték miért választotta ezt a pályát), nyelvtörőket kellett ismételni. ( Figyelj a S, SZ, Z, ZS, L, R hangokra.

(Utolsó évesként- magyaros voltam- már én is segédkeztem a beszéd-alkalmassági felvételin a docensnek)

Orvosi vizsgálat egyáltalán nem volt. A szemüvegre lehet, hogy rákérdeznek de nem kizáró ok. ( Ha tudsz addig hordj lencsét) A fogszabályzósokra viszont pikkelt a felvételi bizottság.

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok:))

2009. júl. 30. 19:43
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem, és nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen részletesen mindent leírtál!!!! :)

Még akkor annyit szeretnék kérdezni, így megerősítés képpen, hogy a rossz látás akkor nem akadály?

Válaszodat előre is nagyon köszönöm!!! :)

2009. júl. 30. 20:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Látom több helyen megkérdezted ezt:)

Szerintem függ a rossz látás mértékétől. Hányas a szemüveged?

2009. júl. 31. 07:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!