Az OKJ-s szakmák közül melyik az, ami használható vmire?
Csak azért kérdeztem így, mert sok helyen olvastam már (itt is), hogy többen írták, egyes ilyen szakmákkal ki...heted, míg van az OKJ-s szakmák krémje(így olvastam).
És szeretnék érdeklődni, hogy van-e értelme belevágni és ha igen, melyikbe?
Itt amit néznek az a gyakorlat és tapasztalat megléte, ha 20éves vagy és voltál már valahol betanítva és önállóan feltalálod magad egy konyhán vagy ahol dolgozni kezdesz, akkor nincs gond
De sajna kevés ilyen fiatal van, sokan köztük nekem is elment 5évem arra h tanultam a semmiért, és most pénzért megyek újabb tanfolyamra de ezzel valószínűleg sikerül majd elhelyezkedni mert kicsit érdeklődtem előre
Azok a jobb OKJ-k amik inkább jogsit adnak, pl munkagép kezelők, tehergépkocsis stb
A CNC okj se minden helyre jó, mert látják hogy gyorstalpaló kinevetik az embert, Hegesztő minősítésekkel pedig akkor jó OKJ ha minimum 4-esre vizsgázol mindenből, akkor eltekintenek a gyakorlat és tapasztalat megléte felől
Mit szeretnél elkezdeni amúgy?
20/F
Lány vagyok, tehát mindenképp kiesnek az ilyen esztergályos és hasonló szakmák, egy kicsit csajosabbra gondoltam.:)
24 éves vagyok, akkor nekem már nem lesz ingyenes?:( (Nincs még egy szakmám sem, érettségim van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!