Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyiket érdemes először...

Melyiket érdemes először elvégezni?

Figyelt kérdés

Szóval nem sokára eljönnek a felsőoktatás jelentkezési időpontjai(tudom még van egy kis idő.. :D).. Szerintetek melyiket érdemes először elvégezni? A 12 félévemet hogy tudnám jól beosztani?

1. BME vagy DE - építőmérnök (4 év = 8 félév)

11. osztály 2. félévében jelentkeztem át építészeti szakközépbe gimiből csak, hogy kiváltsam a fizika érettségit. Építésznek azért nem szeretnék tanulni, mert sok a rajz és nekem nem lenne sok türelmem meg a rajz felvételi is húzós ahogy hallottam. Az építőmérnöki sokkal szimpatikusabb! :)

2. EKF - sajtótechnikus (felsőfokú szakképzés, 2 év = 4 félév)

Mióta blogolok, azóta érdekel a sajtó világa.. Szeretek kisebb-nagyobb cikkeket írni, 1-2 fesztiválra is bejutottam már akkreditációval és mindig agyondicsértek.. :D

Itt a nagy kérdés ismét! Melyikbe kezdjek először? Építőmérnök vagy sajtótechnikus? 17/L

2012. szept. 10. 17:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Építőmérnök. A sajtó világába elég nehéz bekerülni, és egyetem mellett is publikálhatsz stb.
2012. szept. 10. 21:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Épitőmérnök, hogyha szeretnél értelmes karriert/fizetést és normális állásajánlatokat, amire nem 800 ember jelentkezik egyszerre.
2012. szept. 13. 05:08
 3/3 anonim ***** válasza:

sőt, ha nekiállsz a sajtósnak 2 évig, utána már tuti nem fogsz nekivágni egy 4 éves mérnökinek.

Mig ha csinálod az épitőmérnöki szakot és pár év mulva úgy érzed jól megy akkor párhuzamosan is tolhatod a kettőt, vagy ha a mérnöki megvan akkor utána a sajtóst. Vagy beléphetsz a kar egyetemi lapjához, ott is rengeteg fejlődési potenciál van.

Szerintem nem érdemes ilyen büfészakra pazarolni 2 évet, főleg ha mellette egy komoly lehetőséget lőssz ki.

2012. szept. 13. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!