Tolmács-fordító vagy molekuláris bionika?
Elég eltérőek, tudom:D
Angolból középfokú nyelvvizsgám van, majd szeretnék emeltet, németet és franciát tanulok, ezután hollandul vagy oroszul szeretnék (inkább utóbbi). Szerintem jó a nyelvérzékem amúgy.
Matekból 4es vagyok, kémiából és fizikából is, bioszból 5ös, bár oda úgy olvastam ez ér a legkevesebbet:( Ami nagyon zavar, hogy nem tudom, hogy tudnék-e 5ös lenni, mert nem annyira érdekeltek eddig, bár az tény, hogy nagyon reálos beállítottságú nem vagyok.
Ha a bionikát választanám, akkor emelt matek és emelt biosz érettségit tennék.
Nyilván ilyen "adottságokkal" a tolmács könnyebb lenne, viszont elhelyezkedni jóval nehezebb és a fizetés sem lenne sok. Bionika tudom hogy új és még kicsit kiforratlan,d e nekem nagyon tetszene egy ilyen szak, csak sajnos nem tudom, hogy megéri-e szenvednem. Illetve a baj, hogy nem tudom, mennyire kéne szenvednem vele:(
Légszíves segítsen valaki!:D (amúgy Szegedre szeretnék men ni) infót tavalyelőtt (9.ben) tanultam 1 évig, azóta nem, de nagyon szerettem. (11-be járok most)
Igazából megválaszoltad magadnak a kérdést, a kombinált verzió a nyerő. :D
Nem tudom egyébként honnan vetted, h nem keres jól egy fordító-tolmács, mert ha érti a dolgát, okosan választja meg a nyelveit (ha csak a holland és az orosz jön szóba a jövőben, akkor mindenképpen az oroszt válaszd), és SZAKfordítói végzettsége van (ezért a kombinált verzió, mert szakfordítóira csak MA-n mehetsz), akkor hülyére tudod magad keresni.
A kérdés csak az, ahogy te magad is jól látod, h vajon menne-e/érdekel-e annyira a "molbi", h azt kifejezetten jól elvégezd (ahhoz felvegyenek MA-ra, nagyon jó átlagod kell h legyen). Ezt neked kell tudnod, szerencsére még egy kevés időd, még ha nem is sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!