Szerintetek a molekuláris bionika oktatás a Pázmányon vagy a Szegedi Tudományegyetemen jobb?
Sok szempont van, erre objektív választ nem fogsz kapni.
Nyilvánvalóan Szeged országosan a legjobb kutatóbázissal rendelkezik, több hangsúly van a természettudományokon, ellenben a Pázmány megteheti, hogy válogat a legjobb előadók között (jönnek BME-ről, ELTE-ről, SOTE-ról és természetesen Szegedről is). Utóbbinak van egy kis előnye, hiszen saját adottságaihoz állította össze a képzés tantervét és nála már bejáratott szakról van szó.
Egy emberről hallottam, ki átment az egyik egyetemről a másikra, talán ő tudja a választ. :) Kis barátságos vagy nagy elidegenült egyetemen vágysz? Milyen szakhoz lazán kötődő órákat akarsz: mérnök informatikus vagy környezetmérnök-földrajz jellegűeket?
Hát inkább mérnök informatikus, de ezt majd látom. A szegedi egyetem felszereltsége milyen lehet? Egyébként azt hallottam hogy a Pázmány is elég barátságos, foglalkoznak azzal, hogy a diákok meg is tanulják amit szeretnének, ne csak kipotyogjanak. Esetleg ezt az ismerősödet megtudnád kérni hogy írjon nekem a tapasztalatairól pár sort? Nagyon nagy segítség lenne.
Egyébként jobban vonz Szeged (kevesebb pontszám, és kevesebben vannak, meg sok ismerősöm van ott) tényleg csak az oktatás minősége az ami még befolyásol
Elég becsapós ám a létszám dolog. :) Az egyetemek ott vonják össze az órákat, ahol csak tudják, így például sztochasztikus folyamatokra könnyen az összes többi mérnökkel fogsz járni, míg patológiára orvostanhallgatókkal együtt. Éppen, hogy a Pázmány esetén hangsúlyos a jó hallgató-prof viszony, hiszen csak két alapképzés folyik a karon.
Attól tartok hamar ígértem "neveket", sehol se találom az illetőt. Amint meglesz, feltétlen rákérdezek. ;-)
A Pázmányos bionika a jó hallgató-tanár viszonyról hírlik.
Az oktatók mindkét helyen kiválók,majdnem mindnek van doktorátusa. A tanításban mégis vannak különbségek. Én most vagyok elsőéves a Pázmányon és ezek a tárgyaim vannak: Matematikai analízis, Diszkrét matematika, Lineáris algebra, Bevezetés a programozásba és Molekulák világa. Szóval elég sok a matek, gondolom azért, mert a bionika egy műszaki szaknak minősül. Ezzel szemben a Szegediek kicsit mást tanulnak, több a biológia, kémia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!