Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gimnáziumban második idegen...

Gimnáziumban második idegen nyelvről azt állították hogy szabadon megválaszható, de ezt nem tartották be?!

Figyelt kérdés
Lányom most lett 9.es. A felvételi során több tájékoztatást kaptunk a gimnáziumról amibe bekerült, és mindegyikben azt írták, hogy a 2. idegen nyelv megválasztható, és felsorolták mely nyelvek közül lehet választani. Ennek nagyon örültünk mert azt szerettük volna hogy a lányom valami különleges, szép nyelvet tanuljon, mondjuk mint a svéd, spanyol vagy francia. Első idegen nyelvről azt írták hogy az az angol kötelező, amit meg is értek és jónak is találom hisz világnyelv, meg az általános iskolában is ezt tanulta, interneten is minden angol… Szóval így azt hittem hogy ez a része rendben van a dolognak. Ma reggel mentem el az iskolába a tankönyveiért, otthon pedig belelapoztam mindegyikbe hogy mégiscsak milyen, miről tanulnak stb… Mikor kinyitottam a nyelv tankönyvét láttam hogy német (egy magyar szó sincs benne, de fölismertem a nyelvet). Teljesen le voltam döbbenve, fölháborítónak tartom hogy hiába igérték nem adták meg a választási lehetőséget, és ráadásul ezt egy tankönyvben kell meglátnom… Ezt megtehetik egyáltalán? Nem ezt a nyelvet akartuk hogy tanulja a lányom, és semmilyen választási lehetőséget nem adtak pedig azt mondták mindenki olyat választ amilyet akar!
2012. aug. 30. 18:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Mindenképp úgy terveztem, hogy holnap bemegyek, csak kiváncsi voltam hogy ti mit gondoltok, jogos lenne-e, vagy az iskola (az ígérete ellenére) csak úgy feloszthatja maga a dolgot. Köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 30. 19:28
 12/13 anonim ***** válasza:
73%

nálunk elsö nap igazgató úr bejött és ennyit mondott:

Áljanak fel azok a magyarosok( matek magyar oszt. voltunk) akik általánosban angolt tanultak... jó aki áll az németet tanul aki ül az franciát.

és kiment.

ennyi volt a választás:D a boiszosok automatikusan latint kaptak...szóval nálunk sem volt választható.

2012. aug. 30. 20:20
 13/13 anonim ***** válasza:

közel se biztos, lehet, hogy nem jött össze annyi jelentkező

egyébként melyik iskoláról van szó?

2012. aug. 30. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!