Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gimnáziumban második idegen...

Gimnáziumban második idegen nyelvről azt állították hogy szabadon megválaszható, de ezt nem tartották be?!

Figyelt kérdés
Lányom most lett 9.es. A felvételi során több tájékoztatást kaptunk a gimnáziumról amibe bekerült, és mindegyikben azt írták, hogy a 2. idegen nyelv megválasztható, és felsorolták mely nyelvek közül lehet választani. Ennek nagyon örültünk mert azt szerettük volna hogy a lányom valami különleges, szép nyelvet tanuljon, mondjuk mint a svéd, spanyol vagy francia. Első idegen nyelvről azt írták hogy az az angol kötelező, amit meg is értek és jónak is találom hisz világnyelv, meg az általános iskolában is ezt tanulta, interneten is minden angol… Szóval így azt hittem hogy ez a része rendben van a dolognak. Ma reggel mentem el az iskolába a tankönyveiért, otthon pedig belelapoztam mindegyikbe hogy mégiscsak milyen, miről tanulnak stb… Mikor kinyitottam a nyelv tankönyvét láttam hogy német (egy magyar szó sincs benne, de fölismertem a nyelvet). Teljesen le voltam döbbenve, fölháborítónak tartom hogy hiába igérték nem adták meg a választási lehetőséget, és ráadásul ezt egy tankönyvben kell meglátnom… Ezt megtehetik egyáltalán? Nem ezt a nyelvet akartuk hogy tanulja a lányom, és semmilyen választási lehetőséget nem adtak pedig azt mondták mindenki olyat választ amilyet akar!
2012. aug. 30. 18:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Hát emiatt a suliban kellene reklamálni. Azzal nem sokra mész, ha kiírod gyakorikérdésekre:D
2012. aug. 30. 18:36
 2/13 anonim ***** válasza:
A lányodat megkérdezték,hogy mit akar 2. nyelvként tanulni? Ha igen, és választott nyelvet akkor lehet,hogy csak elnézték a könyvosztásnál és véletlenül adtak német könyveket. Ha nem, akkor se azon akadj ki,hogy miért német könyveket kapott, hanem be kell menni az iskolába és reklamálni.
2012. aug. 30. 18:48
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem a lányodat kellene kifaggatni, mert valószínű előző félévbe volt valami tájékoztatás, de a legvalószínűbbnek tartom, hogy a többség a németre szavazott, és ezért nem indítottak mást. Nálunk is így volt 7-ben, németes volt kb. az osztály 60%-a, többiek franciások. Szerintem 6-7 ember alatt nem indítják el.
2012. aug. 30. 18:51
 4/13 anonim ***** válasza:

1. Biztos vagy benne, hogy a lányod is azt akarta, amit te? Lehet, hogy megkérdezték őket, csak ő a németet mondta. Vele sem ártana beszélni.

2. Lehet, hogy a kevés jelentkező miatt nem indítottak olyan nyelvet, amilyet választottatok. 3 ember miatt nem vesznek fel svéd tanárt.

2012. aug. 30. 18:52
 5/13 A kérdező kommentje:
A lányom is ezt szeretné. Ez 100%, a németen totál kiakadt. Kedves utolsó: Nem kérdeztek meg minket, nem volt semmilyen (beigért) választás, nem volt szavazás. Ők eldöntötték maguk. Az a svéd tanár meg már föl van véve, mert ha egyszer meghírdetik választható nyelvek között a svédet is, akkor gondolom van már tanáruk (nekem legalábbis ez a logikus)
2012. aug. 30. 19:02
 6/13 anonim ***** válasza:
3. vagyokí: de a lányod mikor tudta meg? Előző tanév végén egy tankönyvlistát is kellett volna kapnotok, amiből kiderült volna a német könyv. Egyébként második nyelvnek az emberek 90%-a nem választana svédet, ezért minek vették volna fel a tanárt?
2012. aug. 30. 19:06
 7/13 anonim ***** válasza:

"Az a svéd tanár meg már föl van véve, mert ha egyszer meghírdetik választható nyelvek között a svédet is, akkor gondolom van már tanáruk (nekem legalábbis ez a logikus)"

Egyáltalán nem biztos, lehet, hogy éppen azért nem indult svéd, mert nem kaptak tanárt - illetve ha nem volt elég jelentkezö (mert 2-3 gyerekért nem inditanak), ezért nem vettek föl tanárt.

2012. aug. 30. 19:13
 8/13 anonim ***** válasza:

lehet h csak egy kib.szott könyvet cseréltek el véletlenül ti meg itt vitáztok:D szolj a suliba azt jonapot.

(am is a svéd nyelv a germán nyelvcsaládba tartozik.)

2012. aug. 30. 19:19
 9/13 A kérdező kommentje:
Jhajj nem kell ezen a svéden lovagolni. A francia, spanyol gyakoribb (ne mondja nekem senki hogy a 7 db 30 fős indított osztályuk közül senki nem akar második idegen nyelvként mondjuk spanyolt tanulni), de felőlem még mondjuk finnt is tanulhatna (igen, a finn is a választható nyelvek listáján volt). Én csak tudjátok egyszerűen nem értem, hogy minek kell ennyire sokszínű listát összeállítani és hitegetni az embereket ezzel-azzal, a végén meg aztán kiderül hogy k.rvára nem választhatunk. Szerintem felosztották az osztályok között a nyelveket, nekünk meg épp a német jutott.
2012. aug. 30. 19:23
 10/13 anonim ***** válasza:

Igazad van, csak azt nem értjük, hogy miért itt kell panaszkodni. Én tökre megértem, hogy ideges vagy, én is az lennék.

Viszont ezzel semmire nem mész. Be kell menni az iskolába és számonkérni rajtuk a dolgot.

2012. aug. 30. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!