Milyen szakokon érdemes tanulni az egyetemeken?
Reál szakok, azok is főként valamilyen msc-vel mivel ezek általában alapképzés után még igényelnek valamit.
De például ha a családodnak van valamilyen jogász múltja és van egy irodátok akkor még az is egy járható út :D csak semmi nélkül macera elindulni.
Biztos van még más én csak erről tudok bármit is.
Informatika! Rengeteg IT szakembert keresnek felsőfokú végzettséggel, mellette pedig jó angol vagy német nyelvtudás kell.
Múltkor voltam állásbörzén, egy nagy aula fele csak IT-s embert keresett, pár helyen gépészmérnököt, illetve pénzügyi vonal volt még erős.
Sokan büfé szakozzák őket, nem tudom igazából mekkora igény van tolmácsokra. Valószínű ha valamilyen egzotikusabb nyelvet tanulsz mint pl. egy kínai/japán stb. akkor esélyesebb egy későbbi munka, de van aki próbál minél több nyelven beszélni.
Saját véleményem ez ugyan de én pl. nem értem a nyelv szakok népszerűségét, tény van olyan helyzet ahova elkél egy tolmács, de pl. egy nyelvész... annak már nehezebb dolga lehet az elhelyezkedéssel. Én speciel úgy vagyok a nyelvekkel, hogy tudok angolul, németül is kicsit bár azt sosem használtam iskolán kívül így az elég gyenge de ennyi elég egy szakhoz amit tanulok, mivel a későbbiekben még hasznosíthatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!