Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Nagyon félek az egyetemtől....

Nagyon félek az egyetemtől. Úgy érzem, nem vagyok rá képes. (? )

Figyelt kérdés
Májusban érettségiztem, most leszek első éves. Idáig is minden évben gyűlöltem a szeptembert, a sulikezdést, mert elég nehezen rázódok bele a dolgokba. Most viszont rettegek, és már azt érzem, hogy bekattanok, mert új környezetben kell feltalálnom magam, új emberekkel megismerkedni, közben meg állandóan tanulni, vizsgázni. Igazából, ha rá gondolok, már sírhatnékom van. Úgy érzem, nem fogok majd boldogulni, semmilyen téren sem. Sem a tanulásban, sem pedig a beilleszkedésben. És már sokszor az is eszembe jutott, hogy nekem nem is azt utat kéne járnom, mint ami előttem áll. De hát már mindegy. Ti is így vagytok/voltatok ezzel? Nagyon el vagyok keseredve. Idővel majd jobb lesz minden?
2012. aug. 28. 12:24
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

#5 válaszoló vagyok. Furcsa ezt így ennyi idő után visszaolvasni.

Emlékszem az első félévben elég sokat gondolkoztam azon, hogy jó úton vagyok e, biztos jól választottam. Annak ellenére, hogy az első naptól kezdve imádtam :) És nem hiszem, hogy így BSc/MSc után, több éve a szakmában dolgozva másképp döntenék. Az egész ritmusába, tanulásba, vizsgázásba az ember belerázódik. A lényeg, hogy érdekeljen a szak.

2022. szept. 3. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!