Miért félek az egyetemtől?
Szeptemberben kezdek, és pár hete, amíg nem tudtam, felvesznek-e, nagyon izgultam, hogy mi lesz velem, ha nem kerülök be. De most, hogy megvan, félek, hogy mi van, ha nem fogom szeretni, mi van, ha nem lesznek barátaim, mi van, ha csúszni fogok, mi van, ha felesleges lesz, mert nem tudok majd elhelyezkedni vele (külföldben gondolkodom). Néha a diákhitel is eszembe jut, hogy mi van, ha nem tudom fizetni, és eladósodom, és stb stb. Miért nem jut eszembe semmi jó már az egyetemről? A társasági élet, meg hogy valami izgalmasat tanulhatok, ami érdekel is. Miért félek?
Tavaly is ugyanez volt, felvettek (az még egy félrenyúlásos szak volt), beiratkozás után rögtön azt néztem, hogy lehet kiiratkozni. Igaz, két hét után ott is hagytam, bár akkor már nem a félelmek miatt, hanem mert rájöttem, hogy nem nekem való, és a diákhitelt még időben le tudtam mondani. Amúgy szerettem bejárni, egyetemistáskodni, könyvtárba menni, recenziót írni, és sétálni a macskaköves utcákban...
Idén újra kezdődik ez az egész?
Gondolom azért félsz tőle, mert egyszer már elb.sztad.
Szerintem felesleges ebből ekkora izét csinálni...azért egy egyetemen elég sok ember van. Ha annyi ember között nem találsz egyetlen egy barátot sem, akkor veled van a gond.
Attól félsz, hogy a történelem megismétli önmagát, de erre ne is gondolj, ne félj ettől! :)
Gondolj bele az egyetemista évek a legmeghatározóbb évek egy ember életébe! Ilyenkor ismeri meg az életre szóló barátságokat, esetleg szerelmet, ha még nem ismereted meg!
Az egyetemista élet, a bulik...nagyszerű élmények.
Mikor megvan a kettes egy tantárgyból, annak örülsz a legjobban! :D
Szerintem verd ki a fejedből, nem csak te izgulsz hanem mindenki akit felvettek az egyetemre! :)
De ez természetes izgulás, majd ha elkezdődik a suli, elmúlik minden! :)
Nyugodj meg, még van egy hónap, dőlj hátra és várd életed legnagyobb kalandját! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!