Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért félek az egyetemtől?

Miért félek az egyetemtől?

Figyelt kérdés
Gimiben jó tanuló voltam, és nagy álmom volt, hogy bejuthassak az egyetemre, ahová járok. Az első vizsgaidőszak végül is gördülékenyen ment, egyből buktam (az először egy kicsit megviselt), de utóvizsgán azt is kijavítottam. A második félévben viszont elkezdtem félni. Valahogy azt érzem, hogy mindenki okosabb nálam, a barátaimnak csak ötöseik, és négyeseik vannak. Szeretem a szakomat, érdekel is, de valahogy most ennél jobban (3,7 lett az átlagom) nem tudok teljesíteni, és ez kezd zavarni. Gyomorgörcsöm van a mostani vizsgák miatt, félek, hogy a tanárok hülyének néznek, úgy érzem nem tudok rendesen felkészülni, és alig várom már, hogy vége legyen ennek a szenvedésnek. Most úgy érzem, hogy nem bírom majd befejezni három év alatt (sőt, talán sohasem) mintha ehhez túl kevés lennék.
2012. máj. 31. 23:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia, ez azért van, mert rágörcsöltél.

Gondolom a tudatalattidban még ott van az a bukás. Felejtsd el! Annak kész, vége, letudva.

Én is így voltam a második félévben, az átlagom is hasonló volt, de próbáltam nem arra gondolni, hogy hülye vagyok és alkalmatlan és nem érek semmit a többiekhez képest.

Igenis értékes vagy, a többiek nem a jegyeid miatt szeretnek, ha javítasz attól nem fognak jobban szeretni:

Ne félj, elsősorban nyugodj le, relaxálj, jógázz, fuss néhány kört a közeli parkban, vagy hallgass zenét, vagy mindegy, csak csinálj valamit ami lenyugtat, ami kitisztítja a rossz gondolataidat.

Bíznod kell önmagadban, kicsit zuhant az önértékelésed, a pozitív gondolkodáson kívül nem tudok mást mondani.

Okos vagy, értékes vagy, és az aki a tükörből vissza néz rád szeret téged és értékeli az erőfeszítésed! Ennél több szerintem nem kell :)

2012. jún. 1. 00:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen. Ez az! Okos vagy! Minden jól megy és fog is a jövőben. Hiszen egyetemista vagy. Ez nagyon jó dolog. Emlékszem én is igen nehezen indultam. Nagyon kínos volt az elején, de most már megszoktam és nem félek a vizsgáktól.

És a végén, majd rájövök valószínű, hogy ó micsoda irónia, mások szexeltek én meg tanultam, mint egy nerd.

Ez az élet! Az egyetem, és utána a semmi.

2012. jún. 2. 18:26
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Hogy érted, hogy utána semmi? Azért tanulunk, hogy utána legyen valami.

2012. jún. 2. 22:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen. De a valami a semmi. Semmit nem ér. És milyen sokat jelenthet ez a semmi valójában! Gondolj ebbe bele! Tulajdonképpen bármit is csinálunk az pontosan a semmiért van. Mert mennyire szeretjük, kívánjuk ezt a semmit! Ezt az illúziót! Ezért élünk. Hogy lesz majd valami.

Akkor leszünk igazán boldogok fivérem, ha megtanuljuk a semmit értékelni!

2012. jún. 2. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!