Pszichológus vagy pszichiáter, melyik a kifizetődőbb?
A pszichiáter az orvos, általános orvosi karon tanul 6 évig, majd +5 év szakosodás. Ő írhat fel gyógyszert, meg ott lesz a neve előtt hogy dr. (lehet nagybetűs nem tudom). A pszichológus bölcsészkaron tanul, kevesebb ideig mint a pszichiáter. Belőle nem lesz dr, csak beszélget a beteggel. Szerintem pszichiáterként jobban keresnél, mert lehet vele magánrendelőd, míg a másikkal nem hiszem.
Én is most leszek 10-es, csak egy sima gimiben. Én is gondolkoztam már ezeken, de inkább a pszichiáter érdekelne jobban, mert mindig is orvos szerettem volna lenni. Ehhez emelt biosz + emelt kémia/fizika fog kelleni pár év múlva. A másikat nem tudom, szerintem töri, magyar, de nézd meg a felvi.hu -n hátha találsz konkrétabb leírást. Mindenesetre sok sikert neked!:)
Bocsánatot kérek előre, DE! Az olyanok akik lelkileg kicsit is gyengébbek el se gondolkozzanak olyanon, hogy pszichológusnak, sőt pszichiáternek menjenek. Ha pszichológus leszel gyakorlatilag TE leszel az emberek lelki-szemetesládája és ezt neked viselned kell. Ha pedig pszichiáter lennél fel kell készülnöd arra, hogy keményen végigtanulod az orvosit majd örjöngő,nyáladzó, beszélni is épp hogy képes BETEG emberekkel foglalkozz.
Ha ezt választod nagy fába vágod a fejszéd és akkor csak annyit tudok mondani: Kapd össze magad szellemileg, fizikailag és sok sikert!
Egyetértek az utolsó válaszolóval.
A pszichológusnak és a pszichiáternek van egy megegyező kötelessége, méghozzá az, hogy megtanulja különválasztani a munkát a magánéletétől. Ez sokak számára nem tűnik valami nehéz feladatnak, de megnézném ezeket az embereket, hogy miután mondjuk elbeszélgettek egy gyilkos hajlamokkal rendelkező pácienssel, aki megtervezte, kit hogyan fog eltenni láb alól, vajon hogy fognak ezek a szájhősködő emberek hazamenni? Egy pszichológusnak/pszichiáternek alkalmas ember semmit sem érez, maximum egy kis levertséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!