Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha sok IQ tesztet csinálok és...

Ha sok IQ tesztet csinálok és rejtvényt fejtek, akkor okosodhatok? Tudtok még ilyen egyszerű feladatokat, hogy inteligensebb legyek?

Figyelt kérdés
Edzeni szeretném az agyam, hogy jobban fogjon, mert elég sokszor leblokkolok, alap dolgokon töröm a fejem, és a memóriám sem a régi. Ezek a feladatok jók erre a célra? Mit csináljak még? 26/L
2009. júl. 23. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Agytornának jók meg hobbinak is. 26 évesen azért még korai, hogy romoljon a memóriád. +olvasás, kártya, sakk, beszélgetések, viták,valami tanfolyam
2009. júl. 23. 22:00
 2/6 A kérdező kommentje:
"Régen" érettségiztem, azóta melózok. Nem szeretném, ha eltompulnék. Azt hallottam, hogy az agyunkat is edzeni kell folyamatosan. Régebben könnyebben megjegyeztem dolgokat, de lehet, hogy csak máshol jár az eszem mostanság. :-)
2009. júl. 23. 22:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel jól karban lehet tartani az agyat, viszont intelligensebb nem leszel tőle. Ezeknek a teszteknek bizonyos részei hasonlóak a rendes tesztekéhez.

Ettől nem lesz valaki intelligensebb, csak begyakorolja azokat a feladatokat. Kicsit haragszom is ezekre a fejlessze az iq-ját és társai kiadványoktól, mert önmagában az egy ici-pici része az IQ-nak. Az intelligencia sokrétű. Műveltség, logika, analizáló képesség, elvonatkoztatás, stb. képezik a részét. Ha egy részét begyakorolja az ember, akkor kaphat magasabb IQ értéket, de irreális lesz az eredménye.

Hogy ráláss kicsit a dolgokra. Pl. egy régi, asszem MAWI tesztben efféle kérdések vannak: Ha talál egy bortékot megcímezve az utcán, mit csinál vele. A: Elviszi a cmzettnek, B: Otthagyja, C: Bedobja egy postaládába

Ezeket nem lehet fejleszteni memória tesztekkel. Ha érdekel írj privit és pár dologban tudok segíteni Neked.

2009. júl. 23. 23:11
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget, rákerestem a MAWIra és már tudom, hogy miről beszélsz! Már csak az érdekelne, hogy van valami, amivel fejleszthető is az intelligencia, vagy azzal kell gazdálkodni, amink van? :-) Mert ezekkel a már meglévőt lehet lemérni. Szerinted?

Amúgy ez az:

A teszt összesen 10 részfeladatból áll, melyek következők;

Összehasonlítás: Két fogalom közös kategóriába sorolása

Műveltség: Általános ismeretek

Élethelyzetek megértése: Pl. "Mit csinálsz, ha találsz egy személyi igazolványt?"

Számterjedelem: Egyjegyű számok memorizálásának képessége

Aritmetika: Számolási feladatok

Mozaik próba: Látott ábra lemásolása

Kép kiegészítése: Felismerni, mi hiányzik egy képről

Képek sorba rendezése: Történet megalkotása képekből

Tárgy összeillesztése: Kirakós szerűen összeilleszteni egy tárgyat

Rejtjelezés: Számhoz tartozó adott kód minél gyorsabb beírása

2009. júl. 24. 00:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ne IQ-teszteket csinálj, hanem kezdj el tanulni valamit, aminek hasznát is veszed. Pl. nyelvet vagy valamilyen szakmát.
2009. júl. 24. 09:59
 6/6 anonim válasza:
Ilyen kérdések után szvsz butulsz.
2009. szept. 21. 22:31

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!