Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kertész, illetve kertépítész...

Kertész, illetve kertépítész szeretnék lenni. Hogyan, illetve hol kellene elkezdenem a tanulást?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék kertészkedéssel, kertépítéssel foglalkozni, kezdetben hobbiként, később kertépítő vállalkozóként. Tippeket szeretnék kérni arra vonatkozóan, hogyan kellene neki kezdenem a tanulásnak, milyen iskolába érdemes jelentkezni? Elég egy pár hónapos kertépítő tanfolyam elvégzése, valamint a vonatkozó szakirodalomból kinyerhető tudás elsajátítása?
2012. aug. 20. 19:56
 1/4 anonim válasza:

Szép ötlet, de sajnos magyarországon nagyon kicsi a fizetőképes kereslet erre, azt a minimális keresletet meg az a pár cég, ami van is bőven lefedi.

Én lebeszélnélek róla... :(

2012. aug. 20. 20:46
 2/4 Kerria válasza:

szia, kertészmérnök vagyok...munka nélkül. Faiskolákhoz általában felvennének, de nov-áprilisig zárva vannak, akkor se fizu, se bejelentés.

Én 14 évesen jelentkeztem kertészeti szakközépiskolába, majd elvégeztem egy kertészeti technikumot, végül egy kertészeti főiskolát. Most kezdek el mást tanulni :( mert hiába szeretem a növényeket, sajnos meg lett ölve a régen virágzó magyar mezőgazdaság.

Nehéz, de szép szakma, hivatás, viszont önálló elinduláshoz sok-sok pénz kell, ha alkalmazott leszel nem fizetnek meg, és sok esetben minimálbérrel vagy bejelentve... sajnos ezek elég pocsék kilátások.

Szerintem gondold ezt át még egyszer!

2012. aug. 20. 20:50
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy próbáltok útba igazítani és őszintén elmondjátok a véleményeteket!:)) De én úgy érzem, tényleg ki szeretném próbálni magam ebben is. Van egy jó állásom, amit egyelőre nem akarok otthagyni, de mindenképp neki akarok kezdeni a kertészkedésnek. Egyelőre csak hobbiként, aztán majd ki tudja..Van egy hatalmas, füves kertünk, melyet csodaszéppé akarok varázsolni, tele virágokkal, sziklakerttel! Csak azt nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Ebben kérném a segítségeteket, kezdjek el könyveket olvasgatni és gyakorolni vagy hasznosabb egy tanfolyam elvégzése? Kérlek, segítsetek!:)
2012. aug. 21. 19:35
 4/4 Dezsi_01 válasza:
Erdekelne, hogy alakultak a dolgaid. Most en is ugyanabban a cipoben vagyok. Kertepito szeretnek lenni, de nem tudom merre induljak. Okj-s kertepitonek van e ertelme, vagy kerteszmernokire menjek? Meg leszek fizetve? Esetleg csak csapjak bele egy vallalkozasba es majd kiforrja magat?
2016. nov. 23. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!