Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ti otthagynátok az egyetemet?

Ti otthagynátok az egyetemet?

Figyelt kérdés
Szóval arról van szó hogy egy szakra járok , és nem tetszik , két félévet jártam rá , nem állok olyan rosszul a tantárgyak ügyében , de nem tetszik a szak, nem éreztem jól magam a helyen , és nagyon nehéz. Felmerült hogy kihagyok egy évet , leteszek két nyelvvizsgát( az egyiket felsőfokon), mellette vállalnék munkát hogy mégis legyen miből letenni, és májusban új szakra jelentkeznék, katasztrófavédelmit gondoltam a nemzetvédelmin. Csak kétségek vannak bennem afelől hogy jól döntöm-e el a dolgot. Mégis csak van két megkezdett félévem , és hát nemtom.. Véleményeket szívesen várok.

2012. aug. 19. 22:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
biomérnök. A biosz miatt jöttem ide, és hát kevés a biosz. Sok a kémia , fizika, matek.
2012. aug. 20. 00:08
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha a tematika nem tetszik, csak rosszabbak lesznek a dolgok, ha el is végzed, kevés az esély rá, hogy abban akarj/tudj elhelyezkedni, általános, hogy folyamatosan képezned kell magad, így a diplomával nem ér véget a tanulás. Ha a katasztrófavédelmivel tudod, hogy kapsz-e munkát és milyet, azt szívesen csinálnád, akkor megéri váltani rá. Nyelvvizsgákat letenni pedig mindenképp megéri minél hamarabb.
2012. aug. 20. 00:44
 13/17 anonim ***** válasza:
40%

Akkor most érdekel a biomérnök vagy sem? Nem az a fontos, hogy a tananyag érdekel-e, mert amit az első 2-3 félévben tanultok, annak lehet, hogy semmi köze nem lesz a munkádhoz. Elkezdtél valamit, fejezd be, innen már csak a szakmaibb része jön, nem fogtok annyi alapozó tárggyal foglalkozni, mint korábban.

A katasztrófavédelem sem csak játék és mese - nézd csak meg, hogy ott milyen tananyagok vannak. Biztos könynebb elvégezni, mint a biomérnökit, de abba is gondolj bele, hány olyan végzetségű ember adná oda a fél kezét egy biomérnöki diplomáért és állásért! Mert valjuk be, ahol te vagy, az nem éppen egy büfészak. A katasztrófavédelmiről nem sokat tudok, de van egy olyan sejtésem, hogy azzal nem olyan zökkenőmentes az elhelyezkedés.

2012. aug. 20. 01:46
 14/17 anonim ***** válasza:
Én is hasonló helyzetben vagyok mint te. Kereskedelmi szakmenedzser szakra járok, de egyáltalán nem tetszik.. régebb óta tudom, hogy az építészet érdekel, de az sajnos tavaly nem sikerült. Most viszont eldöntöttem, hogy építészmérnök leszek, és ezért bármit megteszek :) Két tervem van: 1. Jelentkezek egy építőipari középiskolába 2 éves okj-s képzésre, ami majd plusz pontot jelent az egyetemen. 2. Ha ez a képzés nem indulna (kevés jelentkező miatt) akkor keresek munkát, érettségizek fizikából, javítózok matekból és februárba jelentkezek egyetemre :)
2012. aug. 20. 20:41
 15/17 anonim ***** válasza:
Különben semmi akadálya, hogy eggyik képzést levelőzősön, másikat nappalin látogasd. A káposzta is megmarad, meg a kecske is jól lakik.
2012. aug. 20. 20:52
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
ha nem tetszik és nem ezt akarod csinálni akkor mindenképp abba is KELL hagyni! gondolj bele, utána már csak fizetősön csinálhatnál mást és még az évek is mennek.
2012. aug. 20. 21:28
 17/17 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat srácok. Döntöttem. Ott hagyom, és nyelvvizsgázgatok, azután pedig majd tovább! :)
2012. aug. 20. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!