Okleveles műkörömépítő végzettség Miért nem jó?
Sokaktól hallottam, hogy akinek okleveles okj-s műkörömépítő végzettsége van, az nem jó? De miért ?
Nem dolgozhatok szalonba vagy otthon ? Esetleg valami más?
Letti88:
Darabos Éviről már nagyon sokat hallottam. Az a legjobb, hogy pontosan mindent megtanít.
Amit belinkeltél azzal az probléma, hogy Budapesten lesz a képzés és 220.000 Ft-ba kerül.
Elhiszem, hogy nagyon jó és nagyol jól oktat de sajnos kiesik ez a lehetőség számomra.:/
A gyengébbek kedvéért : [link]
Am. is aki nem ért hozzá, nem pofázzon bele. Nyugodtan el lehet húzni.
Kedves utolsó!
Mégis milyen végzettséggel nevezel te szarnak bármilyen szakmát is? Van bármi közöd az egészhez? Belelátsz abba, hogy mi tartozik bele ebbe az egészbe?
Egyébként a körmös diplomát nem úgy kell felfogni, mint egy "rendes" diplomát, amiért az ember éveket küzd és sokat áldoz rá, ez az egész csak egy átfogó, intenzív képzés bárki számára, aki szeretne még jobb lenni abban, amit csinál.
Ezt a kérdezőnek mond el... ő hiszi azt hogy ezzel ő tényleges diplomát kap.
Műkörmösnek menni egyáltalán nem biztos állást kínáló szakma, főleg úgy, hogy jobb híján választják ezt egy csomóan.
Egyébként neked van érettségid? Mert az kell az OKJhoz csak mondom.
A nagy éhezésben majd hálát adok, hogy van aki megcsinálja a felségem körmét. Ő maga már nem tudja, bár az elmúlt 20 évben is ő csinálta, se gáz.
A lényeg kérdező, hogy az okleveles képzés nem minősül valódi szakmának, oktassa azt bárki, hiszen nem felelt meg az Országos Képzési Jegyzék feltételeinek, és akkor jönnek a meggyőző dumák... Amit letti linkelt az meg szakmunkás bizonyítványt ad. Tudod ki megy szakmunkásnak? Nem OKJ-snak, szakmunkásnak... Azok akiket már szakközépbe sem vettek fel. Szeretném ha ez nem így lenne, de sajnos ez a helyzet.
Nem fogsz állást találni műkörmösként, mert :
1. Telített a szakma. Nincs igény ennyi műkörmösre(sminkesre, vonatkerékpumpálóra, ésrted...), nem úgy, mint a pékekre, tetőfedőkre, hideg burkolókra, műszerészekre, ahogy említetted.
2. Ki alkalmazna egy gyorstalpalót végzett akárkit a szalonjában? Itt a hírneve a tét. Te nem voltál vállalkozó soha, el sem tudod képzelni milyen könnyen el lehet rontani egy gyakori szolgáltatásokra alapuló vállalkozást.
3. Az OKJ nem alapképzés, nem lehet mesterképzésre menni, ez a diploma meg oklevél, hogy te elvégeztél egy pénzmosodát(nem ebből élnek ezek a cégek) nem jelent semmit.
4. A sima oklevél(nem okj-s) kb annyit jelent, mintha facebookon kitöltenél egy 10 kérdéses tesztet a műkörmökről és kitenné a faladra, hogy "Kitalált Kitti jó műkörmös lenne".
Legyél inkább OKJ-s pék, jobban jársz. Arra még szükség is van. Vagy cukrász, ott kiélheted a művészi hajlamaidat.
Hogy tisztázzuk azért értettem úgy, hogy te komolyan gondoltad ezt a diploma dolgot, mert ez volt a vita :
-azért okleveles mert nem diplomád van ròla csak egy okleveled
-de a diplomát azt további továbbképzésen lehet megszerezni nem?
-Mert szerinted műköröm-építésből diplomát lehet szerezni???? Erősen kétlem!
-Egyébként ad diplomát, csak olvasni kellene.
-Milyen diplomát? Tudod mi az a diploma? A diploma megszerzésének alapfeltétele az érettségi, utána alapképzés, államvizsgával szakdolgozattal...stb...Később mesterképzés....A műkörmös melyik egyetemen tanul? Et egy okj-s tovább képzés.
-A gyengébbek kedvéért : [link]
Am. is aki nem ért hozzá, nem pofázzon bele. Nyugodtan el lehet húzni.
-Lol. Három nap alatt diploma az igen :D. Hogy lehetsz ilyen hülye kérdező?
-Egyébként a körmös diplomát nem úgy kell felfogni, mint egy "rendes" diplomát, amiért az ember éveket küzd és sokat áldoz rá, ez az egész csak egy átfogó, intenzív képzés bárki számára, aki szeretne még jobb lenni abban, amit csinál.
-Ezt a kérdezőnek mond el... ő hiszi azt hogy ezzel ő tényleges diplomát kap.
és akkor "Nem tudom, hogy ki állította azt, hogy én azt hiszem, hogy ez egy rendes diploma. " Te állítottad.
Egyébként visszább vehetnél a beszólogatásokkal, mert a főnököd nem fog veled kesztyűs kézzel bánni, úgy kivág az utcára ha húzod az agyát a hülyeségekkel, hogy csak nézel. A te érdekedben mondom el ezt.
Szerintem, te nem tudsz rólam semmit, hogy ki vagyok, milyen végezettségem van és milyen múlttal rendelkezem!
Az ég világon semmi közöd hozzám! Egyébként sem kérte senki, hogy kioktass, mert azt hiszed te vagy a mindenttudó.
"Kedves utolsó!
Mégis milyen végzettséggel nevezel te szarnak bármilyen szakmát is?" Semmilyen szakmát nem neveztem szarnak!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!