Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tapasztalata valakinek aki...

Tapasztalata valakinek aki lányként végzett a műszaki egyetemen? Kérdés lent.

Figyelt kérdés
Reál beállítottságú lány vagyok. A műszaki egyetemre szeretnék menni tovább tanulni mérnöknek (még nem tudom milyennek). Van aki azt mondta, hogy könnyen el tudok majd utána helyezkedni bárhol mert lány vagyok, de volt olyan is aki azt mondta hogy egy ismerőse (lány) a műszaki egyetemen mérnökként végzett és sehol sem kap munkát mert lány. Akkor most melyik igaz? Tapasztalata valakinek?

2012. aug. 11. 08:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
BME mérnök-infon a hallgatók 50%-a lány egyik ismerősöm szerint,a VIK-en pedig a legnagyobb a női arány az összes kar közül. Sajnos többet nem tudok segíteni, mivel egyidős vagyok veled, de én is hasonló irányban érdeklődök, mint te.
2012. aug. 14. 23:20
 12/17 A kérdező kommentje:
VIK mint vendéglátó idegenforgalmi? Oda nagyon sokan mennek. (ez is nagyon érdekes irány. Régen erre terveztem elindulni) De azt mondják teljesen tele van és az nem épp a legjobb. mert mindig 'nélkülözhetetlennek' kell lennünk xD
2012. aug. 15. 08:22
 13/17 anonim ***** válasza:
Szerintem villamosmérnök és informatika az a VIK :D tekintve, hogy reál szakokról beszélünk.
2012. aug. 15. 09:50
 14/17 anonim válasza:

Na, hogy egy kicsit helyre tegyem a dolgokat:

VIK - Villamosmérnöki és Informatikai Kar. Ezen belül van a mérnök informatikus képzés is.

Egyébként a BME-n lánynak lenni nagyon jó, hiszen mindig lesz egy kedves fiú, aki segít, ha valami gondod van. :-)

2012. aug. 15. 16:06
 15/17 anonim válasza:
Egyébként a BME-n a legnagyobb lány-fiú arány a GTK-n van (Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar). Itt nem annyira feltűnő lánynak lenni, bár ugye, ez nem is kifejezetten reál szakirány.
2012. aug. 15. 16:07
 16/17 anonim ***** válasza:

Mérnök infon nálunk is sok lány van. (Nem BME)

Én kifejezetten szeretem, ha kevés lánnyal vagyok együtt. Nem megy úgy a versengés meg a pletyizés. Korábban olyan osztályban tanultam, ahol 26 lány volt és erre 10 fiú. Most meg van olyan, hogy egy tankörben én vagyok egyedül lány. :D És egyedül élvezem a kitüntetett figyelmet... :D

2012. aug. 16. 08:44
 17/17 A kérdező kommentje:

Összességében akkor jó ott tanulni. Értem azzal akkor nem nagyon lesz gond:)

És azt megkérdezhetném,hogy azt olvastam,hogy aki mérnöki infóra megy azok még az egyetemi tanulmányok alatt is rengeteg munkaajánlatot kapnak.. ez mennyire igaz?és emennyire igaz lányokra is?

2012. aug. 16. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!