Szegény családból származok, menjek egyetemre?
Figyelt kérdés
Na szóval annyi a lényeg, hogy a hallgatói szerződéssel van kapcsolatban a kérdés. Jövőre végzek gimiben. Nem zavar az, hogy Magyarországon kell maradni a diploma után, sokkal inkább az, hogy ha megbukok az egyetemen akkor vissza kell fizetni a tanköltséget. Amire ha ez megtörténne, nem lenne lehetőségem. Műszaki vagy Óbudai egyetemre mennék villamosmérnök szakra. Egyenlőre jól megy a matek meg a fizika, de félek, hogy alábbhagy a lelkesedés, meg az, hogy esetleg nem is jön be az egyetem. Szóval kétszer is meg kell gondolni. Még két kérdés: Valaki van hasonló helyzetben? mert érdekelne akár privátot is írhat. Másik: Ha például OKJ tanfolyamot végzek az még ingyenes? ott még nincs ilyen szerződés? ha mennék akkor szakácsnak, ezen is elgondolkodtam2012. aug. 9. 22:12
11/15 anonim válasza:
Szerintem vágj bele, ne legyél kishitű! Értem, hogy próbálsz racionálisan gondolkodni, de diploma nélkül semmire sem fogsz menni. Egy mérnöki diploma pedig mindig jó befektetés. Mi sem állunk jól anyagilag, de lányként én is belevágtam a BME-építőmérnöki szakába, én sem voltam zseni sem matekból, sem fizikából, de lehet bírni, ha nem sz*rod le. Teljesen más, mint a gimi, sokkal több az anyag, és sokkal jobban magadra vagy utalva, de a szaktársak pl. sokat segítenek, főleg ha koleszos vagy. Egyébként sok egyetemi támogatás, pályázat van, amiket igénybe vehetsz. Hidd el, hogy nálad sokkal gyengébb képességűek is elvégeztek már valamilyen mérnöki szakot. Szerintem ne tántorítson el az, amit leírtál, biztos, hogy sikerülni fog! :)
12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a motiváló válaszokat! Végülis, ha ez az ember álma miért adná fel? Valaki azt mondta, hogy egy év után lehet halasztani ha nem megy és dolgozni azalatt az egy év alatt, mert ha nem jönne be az egyetem legyen miből viszafizetni azt az egy évet. :) Egyik válaszoló írta, hogy a lakás, bérlet miatt kéne aggódnom, pesthez közel lakok, kb 5 rúgóból kijönne az utazás, de igazából kollégiumba járnék, azt az ösztöndíjból lehet fedezni? Ha tényleg csak kajára kolira, kajára költöm a pénzem? másik kérdésem még: az egyetem az elején könnyű és aztán nehezedik? Vagy végig ugyanolyan nehéz? (vizsgák stb)
2012. aug. 10. 17:01
13/15 anonim válasza:
villamosmérnökin (ÓE) az első 3 félévet ha túléled, akkor nyert ügyed van :)
14/15 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, ezt többen is mondták már, miért van így?
2012. aug. 10. 17:09
15/15 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!