Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Állatorvos szeretnék lenni,...

Állatorvos szeretnék lenni, mit tegyek?

Figyelt kérdés
23éves vagyok, biológia jeles érettségivel rendelkezek (2004), viszont felvételi tárgyként 2 tantárgyat kell megjelölni és a felsoroltak közül nekem csak a matematika szerepel az érettségimben sajnos elégséges minősítéssel. Feladjam, újraérettségizzek egy tantárgyból, lehetséges egyáltalán? Nem tudom mi tévő legyek...
2009. júl. 20. 18:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne lehetséges?:) De vszínűleg emelt szinten kellene érettségizned. Szerencsédre úgy tudom, a jeles biológiát ha 2005 előtt csináltad, akkor 100%nak számolják:)

Nézd meg melyik az a felvételi tárgy, amiből a legjobb érettségit tudnád összehozni. Keress fel különtanárt, vagy tanulj otthon:) Nyelvvizsgákkal h állsz?

2009. júl. 20. 18:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Mindenféleképpen kéne a jobb eredmény a másik tárgyból, mert elég húzós általában a ponthatár...

És bentmaradni is nagyon nehéz.

Egy ismerősöm, aki most végzett, az előző téli vizsgaidőszakban semmit nem tudott a külvilágról, csak tanult reggeltől estig, néha kiszellőztette a fejét de ennyi. Aztán mikor találkoztam vele később tökre meglepődött minden híren.

És 1 tárgyból ha jól tudom 2szer vizsgázhatsz, utána sajnos eltanácsolnak, ha nem sikerült...

Szóval nagyon erős elhatározás szükséges a bekerüléshez és bentmaradáshoz is.

Még valami: az x-edik kutya/macska-boncolás után kicsit megváltozik általában az ember állatokhoz való hozzáállása, nem marad meg a régi "olyannagyon szeretem az állatokat; védjük meg a természetet"-dolog.

Én a fenti okok miatt mentem inkább biológus szakra.

De ha ez minden vágyad, akkor nagyon sok sikert és kitartást hozzá!!!

21/L

2009. júl. 20. 19:40
 3/7 anonim ***** válasza:

Le kell érettségizned kémiából, mivel az a másik kötelező tárgy. Ha a bioszod ötös, az 100%-os középszintnek felel meg, az okés. Viszont kémiáól akkor emeltezned kell, mert jövőre kötelező legalább az egyik emelt szinten. Ha sikerül, akkor bőven bejuthatsz=)

Sok sikert!:)

2009. júl. 21. 06:14
 4/7 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm mindenkinek, hogy válaszával segítséget nyújtott!

Másodszor:

1. válaszoló

Alapfokú nyelvvizsgám ugyan van, de tudom, hogy az nem elég semmire, ezért október végén, mikor hazamegyek Magyarországra le szeretném tenni a középfokot angolból és lehetséges, hogy németből is megpróbálom.

Ismerek egy jó kémiatanárt, de fogalmam sincs hogyan oldjam meg az érettségit újra.

2009. júl. 21. 17:01
 5/7 A kérdező kommentje:

2. válaszoló:

Valóban a nincs esély harmadik vizsgára én is úgy tudom. Kemény bentmaradni, de érthető, nem babra megy a játék az állatkórházakban sem.

Én is gondolkodom a biológus szakon is. 5 éve azért érettségiztem biológiából, mert szerettem volna olyan szakot választani ami ezzel foglalkozik, de idő közben kimaradt az egyetem külföldre tévedtem, viszont most újra megpróbálnám.

A biológus szakra is ennyire kemény bekerülni? Persze oda sem lehet könnyű, de mik a feltételek?

Köszönöm

2009. júl. 21. 17:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Biológia szakon a ponthatárok egyenesen szánalmasak. Első válaszoló vagyok amúgy:D Hihetetlen, h milyen pontokkal vesznek fel oda embereket:((( Szerintem próbáld meg az állatorvosit ha az az álmod, másodiknak meg jelöld be a bioszt, oda tuti felvesznek ha a másik nem jön össze. De ha csak a kémiára ráfekszel, simán összehozhatsz egy év alatt egy jó emelt szintet. Ha meglesz legalább az egyik középfokúd, akkor 475 pontról indulsz. A bioszod ugye 100%, ha mondjuk kémiából csinálsz egy 85%ot, akkor megvan 445 pontod:) Szerintem meg lehet csinálni:) Végül is egy évig csak kémiával kellene foglalkoznod:))
2009. júl. 24. 16:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. De ha leírod itt vagy privátban az érettségi eredményeid, szívesen számolgatok neked, h h lenne jó:)
2009. júl. 24. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!