Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Állatorvos szeretnék lenni....

Állatorvos szeretnék lenni. Sikerülhet?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok és állatorvos szeretnék lenni. Már 4 éve ez a vágyam. Jövőre fogok Gimnáziumba menni. Utána főiskola vagy már a BP-i Szent István Egyetemen kell tovább tanulnom ?. Mennyi legyen az átlagom ? Milyen tantárgyak kellenek ? Miből kell emelt szint ? Mi szükséges még amit kihagytam ? Kérlek írd meg!

Ha sikerülne nagy álmom válna valóra. Mivel menhelyet szeretnék alapítani és az állatokon segíteni, hogy ne legyenek az utcán elhagyva és kint fagyoskodva. Ne így éljenek! Nagyon jó lenne ha leírnátok, hogy mi kell hozzá. Köszönöm szépen!

2011. márc. 11. 09:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%

Minden év végére legyen 4,5 fölötti átlagod. Nyelvvizsga legalább egy "c" típusú középszintű, államilag elismert. Emelt szintű érettségi az előző átlagot megcélozva, de inkább fölé.

Egyetemre beadni a jelentkezést. Van több állatorvosi kar is, lehetőleg mindre add be a jelentkezésed, sose lehet tudni alapon.

Ha elsőre nem sikerül, ne keseredj el. Nekem is 3 év volt, mire bejutottam a hőn áhított szakra.

Esetleg tanulmányi versenyekre is jó lenne pályáznod, abban elért siker rengeteget lendíthet rajtad (ha megnyersz egy országosat, akkor szinte kezedben a felvételi).

Ha már gimnáziumba jársz, beszélj a biológia tanároddal, mond el neki, mik a terveid és kérd, hogy segítsen, hogyan érhetnéd el őket.

Sok sikert!

2011. márc. 11. 09:43
 2/16 A kérdező kommentje:
Beszéltem vele persze és azt mondta, hogy segít! Persze értem is a Biológiát. :) btw. a gimnáziumi év számít az általános nem ?
2011. márc. 11. 09:45
 3/16 anonim ***** válasza:
Nem, az általános nem számít. Azzal csak a gimibe jutsz be, a felsőoktatást nem érdekli.
2011. márc. 11. 09:47
 4/16 A kérdező kommentje:
ez azz. :)
2011. márc. 11. 09:49
 5/16 anonim ***** válasza:
Nagyon jó átlagodnak kell lennie, hogy államira felvegyenek. Régebben volt egy ilyen kérdés, akkor beszélgettem az állatorvosommal, és úgy emlékszem, ha nem állami finanszírozási, akkor félévente 800,000-1000,000 a tandíj. Ami igencsak nem kis összeg. Biosz, kémia biztos nagyon fontos. Gimi után próbáld meg az összes kart. Esetleg érdemes valamilyen egészségügyi főiskolára is, ha nem vesznek fel akkor oda mennél, és utána az egyetem.
2011. márc. 11. 12:17
 6/16 Doruss ***** válasza:
77%

Én is gondolkozom azon, hogy állatorvos legyek, bár inkább a kémia felé mennék. Most biosz-kémia tagozatra járok gimiben, ez a két tantárgy nagyon fontos. Meg persze nem árt, ha konyítasz valamit a latinhoz, az a gyógyszerészethez kell, de erre még ráérsz.

Elég keményen kell érte dolgozni, az biztos. De sok sikert kívánok hozzá, és örülök, hogy sokan vannak még, akik állatokon akarnak segíteni :)

2011. márc. 13. 18:59
 7/16 anonim ***** válasza:

A biosz és a kémia nagyon fontos az biztos, a latin tanulás is jó ötlet.Remélem sikerülni fog, dolgozz keményen, és ne add fel!

Szurkolok, és örülök , hogy vannak még ilyen emberek. :)

2011. márc. 13. 19:12
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

Wow, enyhén meglepődtem mikor elolvastam a kérdést. Nagyon szerencsés vagy, hogy már most tudod, hová akarsz menni, én 18 éves fejjel fogalmam sincs, hol fogok továbbtanulni, vagy hogy mi érdekel. Én úgy gondolom Neked mindenképp sikerülhet, hisz még időben (sőt még lett is volna időd) gyűjtöd az információkat és nekem kitartónak tűnsz.

Remélem sikerül az álmod, sose add fel! :)

2011. márc. 13. 20:57
 9/16 A kérdező kommentje:
ohh, Jézusom. nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat és hogy bíztok bennem. igazán nagyon jól esik, de komolyan. egyébként tényleg hamar eldöntöttem és a szüleim is mondják, hogy még úgy is változni fog, de én már itt maradok ennél a tervemnél és nem változtatok rajta. :)
2011. márc. 13. 21:21
 10/16 anonim válasza:
100%

Én is állatorvos akartam lenni. Biosz-kémia emelt szinten, plussz egy nyelvvizsga. Igazából, ha az érettségid nagyon jó lesz,akkor nem számítanak a jegyeid a tanévekben,mert akkor az érettségiből számolják a felvételi pontokat. Nem árt,ha találsz egy állatorvost,akivel esetleg eljárhatsz párszor,hogy láss elrettentő dolgokat is,és ha utána is biztosan tudod,hogy ezt akarod,akkor hajrá :)

Egyébként úgy tudom,hogy ár csak a szentistvánon van állatorvosi kar.

Sok sikert,és több kitartást,mint nekem volt :)

2011. márc. 14. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!