Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Még 3 napig lehet jelentkezni...

Még 3 napig lehet jelentkezni pótfelvételire (főiskola) és még mindig nem tudom, hogy mit jelöljek, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék már tovább tanulni, már így is kihagytam 2 évet. Viszont ahogy eldöntöm,hogy mit jelölök másnapra elbizonytalanodok. Mit csináljak? tudom,hogy nevetséges a kérdés, de annyira tanácstalan vagyok. Nyelvekből vagyok jó, de állítólag a bölcsész szakok semmit ne érnek, a gazdasági szakoktól viszont rosszul vagyok. Mit tennétek a helyemben?
2012. aug. 7. 18:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Annak lenne értelme, de az a baj ezekkel a nyelvszakokkal hogy max tanárnak tudsz velük igazából menni. Mert tolmácsnak olyat vesznek fel akik az adott szakmához is ért, fordításokra szintén olyat bérelnek. Egy sima spanyol végzettséggel nem is igazán tudnak pl műszaki / gazdasági / orvosi szövegeket lefordítani.
2012. aug. 7. 22:30
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, lehet,hogy végül e mellett döntök. Nekem már azért is megéri,hogy felfejlesztem a spanyol tudásom. Úgy se tudnék nagyon másra menni, mert a gazdasági, műszaki szakok tényleg kicsit sem érdekelnek, és hiába ezekkel a szakokkal lehet csak elhelyezkedni később, de ha nem szeretném akkor szerintem úgy is abbahagynám előbb-utóbb.
2012. aug. 7. 23:33
 13/16 anonim ***** válasza:

"az,hogy miből vagyok jó és mi érdekel az két külön dolog."

- Csak amikor a karrieredet tervezed, a kettőnek össze kell érnie valahol...

2012. aug. 8. 08:02
 14/16 anonim ***** válasza:

az angol szak akkor ér valamit, hogyha tanárnak készülsz (mint én), vagy ha tényleg olyan terveid vannak amik előtt le a kalappal. a probléma az, hogy nem csak az angol, de az összes nyelvszakra azért megy a nép 80%a, hogy "legyen valami" vagy hogy "fejlessze a nyelvtudását". megjegyezném, hogy én anglisztikán csak azért tudom tartani a színvonalam, mert van önszorgalmam, a nyelvet egyáltalán nem fejlesztettem sehova, mert nem nyelvet tanulsz az egyetemen, hanem angolul minden mást, érted? és ez spanyol szakra is igaz. sokan azért jönnek pl hozzánk hogy "megtanulok lazán anyanyelvi szinten aztán húzok el innét ki a p*csába" hát annak nagy gratuláció, de ezt nem anglisztikán szedi össze, az tuti. és ez minden nyelvszakra igaz.

egyébként javaslom az angolt és a spanyolt ha tanítani akarsz, mellette bármi szakot felvehetsz minornak (ne fújjogj tőle) és elmész szakfordítónak, amivel azért jól lehet keresni.

2012. aug. 8. 11:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Szakfordítónak nem igazán tud nyelvszakkal elmenni. Milyen szakszöveget fordítana.. nincs képben sem a mérnöki, sem orvosi, sem gazdasági szaknyelvvel, de még ha képben is lenne magával a szaknyelvvel, úgyis találnak olyan kifejezett mérnök/orvos/gazdasági szakembert aki nem csak a nyelvet tudja és a szavakat, hanem érti is az egészet. Erre a nyelvszak nagyon kevés, vagy nagy protekció kell hogy egy hozzáértő helyett neki adjanak egy szakfordítást.
2012. aug. 8. 12:23
 16/16 A kérdező kommentje:
11:20-as te hova jársz anglisztikára(ha megkérdezhetem)? És mennyire nehéz? Szóval nagyon pengén kell hozzá tudni angolul? Igaz, én leginkább a spanyolban gondolkodom, de gondolom ott is annyira kell tudni mint angol szakon. Spanyolból egy majdnem 60 %-os emelt érettségim van, nyelvvizsgám nincs, és 2 éve nem nagyon foglalkoztam már a nyelvvel, de szerintem nem felejtettem sokat. Azért kicsit tartok tőle,hogy nem érteném amit órán magyaráznak, elég nehéz a spanyolt megérteni,kivéve ha normál tempóban ebszél a tanár és nem olyan gyorsan mint a spanyolok. Meg egy kicsit attól is tartok,hogy mindenki úgy megy oda,hogy nagyon penge lesz a nyelvből én meg még csak a középfok közelében járok. Nálatok ez hogy van anglisztikán? Milyen tudással mentek oda az emberek?
2012. aug. 8. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!