BME építö, vagy YBL építész?
Figyelt kérdés
Továbbtanulás elött állok, az mindkét szak érdekel, ugyanakkor nem tudom mely diplomával érnék többet. Evidens, hogy a BME sokkal nívósabb egyetem, ugyanakkor az ottani építészmérnöki képzésre igen sanszos, hogy nem vennének fel, ellenben az YBL építész karával. Mennyire elismert bel- ill. külföldön az YBL építész diploma? Választ elöre is köszi!2012. aug. 6. 16:30
1/4 anonim válasza:
építő és építész nem ugyanaz.. hogy hasonlítod össze a körtét az almával?
2/4 anonim válasza:
Hát attól függ, hogy tervezni és rajzolni akarsz, vagy inkább a matekos, fizikás mérnöki része érdekel. Egyáltalán jól rajzolsz, mert az nagyon kell az építészhez, a építőhöz viszont nem. Azért nem "alma és körte" a kettő, én BME-építőn vagyok, és azért van több átfedés is az építésszel, de ők beledöglenek annyit kell rajzolniuk, cserébe nekünk keményen ott van a számolgatás. Amíg az építészek kisebb, "magánjellegű" dolgokat terveznek, addig az építőmérnökök mérnöki létesítményeket (utak, vasutak, hidak, közművek, középületek is akár). Persze ezek nagyban függnek attól is, hogy mire szakosodsz.
3/4 anonim válasza:
Nemazért a 20fillérért..de egynémelyik épitőmérnök vérszemet kap és simán megtervezi a családi házat is..de az olyan is.
az ilyen munka az építészeké
4/4 anonim válasza:
Én BME építész vagyok és igazat adok az építőmérnök kollégának. Beállítottság kérdése. Én a helyedben az Ybl építészt választanám, de azért, mert én ilyen beállítottságú vagyok. Egyébként a rajz alkalmassági nagyon nehéz, én elvégeztem egy művészeti iskolát, de elsőre nem lett meg a rajzom. Még egy évet rá kellett húznom, és rajz előkészítőre kellett járnom. Csak ezután lett meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!