Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME építö, vagy YBL építész?

BME építö, vagy YBL építész?

Figyelt kérdés
Továbbtanulás elött állok, az mindkét szak érdekel, ugyanakkor nem tudom mely diplomával érnék többet. Evidens, hogy a BME sokkal nívósabb egyetem, ugyanakkor az ottani építészmérnöki képzésre igen sanszos, hogy nem vennének fel, ellenben az YBL építész karával. Mennyire elismert bel- ill. külföldön az YBL építész diploma? Választ elöre is köszi!
2012. aug. 6. 16:30
 1/4 anonim ***** válasza:
építő és építész nem ugyanaz.. hogy hasonlítod össze a körtét az almával?
2012. aug. 6. 18:57
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát attól függ, hogy tervezni és rajzolni akarsz, vagy inkább a matekos, fizikás mérnöki része érdekel. Egyáltalán jól rajzolsz, mert az nagyon kell az építészhez, a építőhöz viszont nem. Azért nem "alma és körte" a kettő, én BME-építőn vagyok, és azért van több átfedés is az építésszel, de ők beledöglenek annyit kell rajzolniuk, cserébe nekünk keményen ott van a számolgatás. Amíg az építészek kisebb, "magánjellegű" dolgokat terveznek, addig az építőmérnökök mérnöki létesítményeket (utak, vasutak, hidak, közművek, középületek is akár). Persze ezek nagyban függnek attól is, hogy mire szakosodsz.
2012. aug. 6. 21:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Nemazért a 20fillérért..de egynémelyik épitőmérnök vérszemet kap és simán megtervezi a családi házat is..de az olyan is.

az ilyen munka az építészeké

2012. aug. 7. 00:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Én BME építész vagyok és igazat adok az építőmérnök kollégának. Beállítottság kérdése. Én a helyedben az Ybl építészt választanám, de azért, mert én ilyen beállítottságú vagyok. Egyébként a rajz alkalmassági nagyon nehéz, én elvégeztem egy művészeti iskolát, de elsőre nem lett meg a rajzom. Még egy évet rá kellett húznom, és rajz előkészítőre kellett járnom. Csak ezután lett meg.
2012. szept. 2. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!